Головна Новини Суспільство мистецтво і культура У Будапешті створили мурал, який очищає повітря (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Будапешті створили мурал, який очищає повітря (ФОТО)

У Будапешті в рамках проекту City Forests створили екологічний мурал, який може очищати повітря

18 липня 2021, 19:05
Поділіться публікацією:

У столиці Угорщини на одній з багатоповерхівок з'явився незвичайний мурал, здатний поглинати токсичні домішки в повітрі й перетворювати їх в нешкідливі нітрити.

У Будапешті створили мурал, який очищає повітря (ФОТО)

Екологічний мурал / Фото: @neopaintworks

Екологічно чистий графіті, площею 500 квадратних метрів, створили художники з Угорщини за допомогою спеціальної фотокаталітичною фарби, яка містить унікальні пігменти. Під впливом сонячного світла вони здатні поглинати токсичні домішки в повітрі й перетворювати їх в нешкідливі нітрати.

Мурал з'явився в рамках проекту City Forests. Один з його авторів відзначив, що графіті такою площею замінює 500 дерев. На малюнку зобразили вид на лісі й річку з висоти пташиного польоту, а над намальованою прірвою символічно зображено нитку, по якій йде людина, а тримає її ластівка у своєму дзьобі. Мета проекту — привернути увагу до проблеми забруднення повітря і нестачі зелених насаджень в містах.

У Будапешті створили мурал, який очищає повітря (ФОТО) - фото 2

До слова, це не перший мурал, здатний очищати міське повітря, подібні графіті є в Варшаві (Польща).

Нагадаємо, що дві третини громадян України проживають на територіях із забрудненим повітрям. Екологи заявили, що в промислових регіонах країни загальний рівень захворюваності населення, в тому числі й серед дітей, вище на 25-40%.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що відомий екологічний бренд Pangaia продовжує експерименти з нестандартними матеріалами. Минулого року марка представила кросівки зі штучної виноградної шкіри, а на днях здивувала всіх новою унікальною технологією виробництва одягу. Бренд випустив капсульну колекцію одягу, головною особливістю якої стало застосування технології Air-Ink. Вона дозволяє перетворити шкідливі частинки, що скупчуються в повітрі, у фарбу і чорнило, з яких можна створювати принти для одягу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини