Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Топ-10 найдорожчих картин світу: за скільки купують шедеври мистецтва
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ-10 найдорожчих картин світу: за скільки купують шедеври мистецтва

Рейтинг найдорожчих картин світу. Скільки заплатили за найдорожчий твір мистецтва, що належить авторству Леонардо да Вінчі.

3 березня 2024, 15:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Які твори мистецтва мають найбільшу ціну? За скільки продали найдорожчу картину світу? Усе це можна дізнатись у добірці від порталу "Коментарі" про 10 найдорожчих картин світу, які були продані.

Топ-10 найдорожчих картин світу: за скільки купують шедеври мистецтва

Картина Леонардо да Вінчі "Спаситель світу". Фото з відкритих джерел

Найдорожчою проданою картиною світу став шедевр мистецтва створений Леонардо да Вінчі "Спаситель світу", який також відомий під назвою Сальватор Мунді. На картині Ісус Христос зображений як Спаситель світу.

Історія картини оповита багатьма таємницями. Зокрема картину тривалий час вважали роботою учнів да Вінчі і всього існує близько 20 подібних картин з зображенням Ісуса. Згодом картину піддали реставрації, де і заявили про її оригінальність. У 2017 картину "Спаситель світу" продали за 450,3 млн доларів невідомій особі. Таким чином картина стала найдорожчим проданим твором мистецтва.

Однак, ймовірним, покупцем картини вважається міністр культури Саудівської Аравії та член королівської родини Бадер бін Абдулла Аль Сауд, який придбав картину для наслідного принца Саудівської Аравії Мохаммеда бін Салмана.

Друга найдорожча картина світу належить авторству нідерландського художника Віллема де Кунінга під назвою "Обмін" (Interchanged). Картина була створена у 1955 році, а через 60 років її придбав за 300 млн доларів американський бізнесмен Кеннет Гріффін для особистої колекції.

Трійку лідерів за найдорожчими картинами світу замикає шедевр мистецтва від французького художника Поля Сезанна. У кінці 19 століття Сезанн створив серію з п’яти картин, на яких чоловіки у різних варіаціях грають у карти за столом. У 2011 році картину "Гравці в карти" придбав мистецький фонд Катару за 250 млн доларів.

Топ-10 найдорожчих картин світу:

  • 1. Спаситель світу (Сальватор Мунді). Леонардо да Вінчі – 450 млн
  • 2. Обмін. Віллем де Кунінг – 300 млн
  • 3. Гравці в карти. Поль Сезанн – 250 млн
  • 4. Коли весілля. Поль Гоген – 229 млн
  • 5. Номер 17А. Джексон Поллок – 200 млн
  • 6. Прапороносець. Рембрандт – 198 млн
  • 7. Розстріляна блакитна Мерилін. Енді Воргол – 195 млн
  • 8. № 6 (фіолетовий, зелений і червоний). Марк Ротко – 186 млн
  • 9. Водяні змії II. Ґустав Клімт – 183 млн
  • 10. Портрети Мартена Солманса та Ооп’єни Коппіти. Рембрандт — 180 млн

Найвідоміша картина світу "Мона Ліза" Леонардо да Вінчі не була продана, однак її вартість оцінюється від 850 млн доларів до кількох мільярдів. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Франції облили супом картину Леонардо да Вінчі "Мона Ліза".

Також "Коментарі" писали, що на кухні пенсіонерки висів шедевр мистецтва за 25 млн доларів. Вона хотіла викинути картину у смітник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини