Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Точна копія «Мони Лізи» піде з молотка: у скільки її оцінили
commentss НОВИНИ Всі новини

Точна копія «Мони Лізи» піде з молотка: у скільки її оцінили

Точну копію картини Леонардо да Вінчі "Мона Ліза" продадуть на французькому аукціоні: її автор мав доступ до оригіналу

7 листопада 2021, 12:45
Поділіться публікацією:

Французький аукціон Artcurial за кілька днів розпочне аукціон, на якому продадуть точну копію картини Леонардо да Вінчі "Мона Ліза".

Точна копія «Мони Лізи» піде з молотка: у скільки її оцінили

Точна копія «Мони Лізи» (фото з відкритих джерел)

Як повідомляє Reuters, це полотно було написано приблизно у 1600 році, автор невідомий, але експерти кажуть, що він міг змалювати картину з оригіналу, оскільки вони вражають своєю схожістю. Продати унікальний лот планують у діапазоні 173-230 тис. доларів (4,5-6 млн гривень).

Директор відділу мистецтва старих майстрів XIX століття Матьє Фурньє розповів, що копія шедевра епохи Відродження є "квінтесенцією західного мистецтва".

Відомо, що минулого місяця ця картина виставлялася у Відні та Брюсселі, а з 5 по 8 листопада – у столиці Франції.

До речі, влітку поточного року один із колекціонерів придбав у Парижі ще одну копію "Мони Лізи", її ціна склала 3,3 млн доларів. І це рекордна сума копії.

Зазначимо, що оригінал зберігається у Луврі. Вважається, що на картині зображено Лізу Герардіні, дружину флорентійського торговця шовком Франческо дель Джокондо.

Нагадаємо, що картина "Мона Ліза", створена художником Леонардо да Вінчі, є найбільш значущим і загадковим твором живопису в історії світового мистецтва. Вчені й досі вивчають цей шедевр. І недавнє дослідження показало на картині прихований вугільний рисунок.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що картини з Національної Лондонської галереї дали просканувати штучному інтелекту і комп'ютер показав дивовижні результати. Одну з картин, яку приписували пензлю відомого художника Пітера Пауля Рубенса, штучний інтелект назвав не автентичною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини