Головна Новини Суспільство мистецтво і культура На картині «Мона Ліза» виявлено прихований малюнок
commentss НОВИНИ Всі новини

На картині «Мона Ліза» виявлено прихований малюнок

Малюнок, можливо, використовувався для створення копій картини

1 жовтня 2020, 09:55
Поділіться публікацією:

Картина "Мона Ліза", створена художником Леонардо да Вінчі, є найбільш значущим і загадковим твором живопису в історії світового мистецтва. Вчені до цих пір вивчають цей шедевр. І недавнє дослідження показало на картині прихований вугільний малюнок. Про це повідомляє видання News.artnet.

На картині «Мона Ліза» виявлено прихований малюнок

Експерти провели мультиспектральний аналіз картини та виявили під фарбою начерк, зроблений художником в техніці "спольверо" (перенесення малюнка на полотно за допомогою, наприклад, вугільного пилу, який наповнює проколи, виконані голкою по контуру). Високі технології допомогли знайти на світлих областях картини слабкі вугільні лінії.

Вчені заявили, що вперше на знаменитому творі мистецтва помічена така техніка. Дослідник Паскаль Котт, який протягом багатьох років вивчає знімки "Мони Лізи" передбачає, що знайдений малюнок міг використовуватися для створення копій "Джоконди".

Нагадаємо, що знаменитий шедевр Леонардо да Вінчі зараз зберігається в Луврі За однією з версій, на ньому зображена дружина торговця шовком, яку звали Ліза дель Джокондо.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що грандіозний міст Леонардо да Вінчі надрукували на 3D-принтері.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини