Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Стало відомо, де знаходиться найдорожча картина у світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, де знаходиться найдорожча картина у світі

Найдорожча картина у світі вже кілька років зберігається на митному складі у Швейцарії.

21 серпня 2024, 14:00 comments1081
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У 2017 році на аукціоні Christie's за рекордні 450 млн доларів була продана найдорожча картина у світі — "Спасителя світу", яку також називають "Сальватор Мунді" авторства Леонардо да Вінчі. З того часу про картину практично нічого не було відомо, однак тепер стало відомо, навіть де вона зберігається.

Стало відомо, де знаходиться найдорожча картина у світі

Найдорожча картина у світі "Сальватор Мунді". Фото з відкритих джерел

Офіційно не названо, хто став володарем картини із зображенням Ісуса, але її покупку приписують наслідному принцу Саудівської Аравії Мухаммеду ібн Салману. Після семи років невідомості новий документальний фільм британської телекомпанії BBC пролив світло, де зберігається найдорожча картина Леонардо да Вінчі.

Американський професор та експерт Близького Сходу Бернард Гейкель заявив, що отримав інформацію міністра культури Саудівської Аравії. За його словами витвір мистецтва Леонардо да Вінчі зберігається на женевському митному складі.

Саудівський кронпринц хоче збудувати для картини "Спаситель світу", музей в Ер-Ріяді. А поки митниця, а точніше, контрольовані митницею приватні склади вважаються найкращим місцем для її зберігання. Там підтримуються ідеальні температура та вологість, а самі склади надійно охороняються. Крім того, на митних складах у Швейцарії зберігається понад мільйон творів мистецтва.

Картину "Сальватор Мунді" до 2005 року кілька разів продавали на аукціонах, але її ціна не перевищувала мільйона доларів. У 2006 році експерти провели дослідження та заявили, що автором картини був Леонардо да Вінчі. Попри деяку критику у мистецьких колах щодо експертності висновків, картина почала дорожчати у ціні. 15 листопада 2017 року на аукціоні Christie's "Спасителя світу" продали за 450 млн доларів, що зробило картину найдорожчою у світі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про 10 найдорожчих картин світу.

Також "Коментарі" писали про те, що детективу вдалось знайти викрадену картину Ван Гога.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини