Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Синоптики оновили свій прогноз на жовтень та розповіли, коли чекати першого снігу і морозів
commentss НОВИНИ Всі новини

Синоптики оновили свій прогноз на жовтень та розповіли, коли чекати першого снігу і морозів

Актуальний прогноз погоди

26 вересня 2021, 23:30 comments3266
Поділіться публікацією:

Яким буде другий місяць осені – з першим снігом і ранніми заморозками, чи, навпаки, на Покрову ще насолоджуватимемося гарною погодою. Про це дають свій прогноз українські передбачальники погоди.

Синоптики оновили свій прогноз на жовтень та розповіли, коли чекати першого снігу і морозів

Прогноз погоди на жовтень 2021 (фото з відкритих джерел)

Фахівці Gismeteo вже склали свій прогноз, використовуючи нові карти погоди. Вони передбачають  на дві десятиденки жовтня постійну температуру і невелику, у порівнянні з вереснем, кількість дощів.

Стовпчик термометра помірно плюсуватиме +10+17, ранніх жовтневих заморозків не буде. Але після свята Покрови температура трохи знизиться. Стане прохолодніше, хоч і з плюсами, орієнтовно +10.

Відомий передбачувач, який користається народними методами, Леонід Горбань каже, що вже перші дні другого осіннього місяця будуть скупими на тепло. 5 жовтня йтимуть опади і похолодає. В самому кінці першої десятиденки стане тепліше, а середина місяця порадує всіх плюсовими+20 і сонячними днями. Чудовою, із сонцем буде днина на свято Покрови. Орієнтовно, з 17 жовтня раптово стане зимно, тільки +6+8, йтиме холодна сльота В кінці другої десятиденки прийдуть перші приморозки в північні та східні регіони.

В кінці третьої десятиденки знову стане холодно, наче в пізньому листопаді, навіть прогнозуються морози до-7. Перед початком листопада, на 2-3 дні потеплішає, буде+8+10, але так буде лише кілька днів. 

Вазіра Мартазінова, Очільниця відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди національного гідрометеорологічного інституту, склала свій прогноз на жовтень. Вона каже, що плюси і мінуси на стовпчику термометра будуть коливатись, і також передбачає  жовтневі приморозки. Й навіть сніг.

 Десять днів на самому початку будуть нехолодними+15 градусів, далі плюси понизяться до+7 в денний час і+3+5 вночі. В другій декаді прийдуть приморозки. Після 15 жовтня,  температура буде мінливою:кілька днів сонця і помірного тепла, далі кілька днів холоду. Опади вже можуть бути з першим жовтневим снігом.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформують про те, що погода в Україні значно погіршиться.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.gismeteo.ua/
comments

Обговорення


Новини