Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Симптоми атипової пневмонії
commentss НОВИНИ Всі новини

Симптоми атипової пневмонії

На перший погляд, атипові пневмонії дуже схожі на звичайний грип

22 січня 2021, 23:50
Поділіться публікацією:

Атипова пневмонія, або важкий гострий респіраторний синдром, часто супроводжується тяжким перебігом та загрожує життю людини. Його збудником є вірус із сімейства коронавірусом.

Симптоми атипової пневмонії

Атипова пневмонія (фото з відкритих джерел)

Медики попереджають: спочатку симптоми атипової пневмонії схожі на прояви грипу: підвищення температури, слабкість, болі в м'язах, пізніше виникає сухий кашель. Вірус може викликати пневмонію (запалення легенів), дихальну недостатність і навіть призводити до летального результату.

Медики закликають звернути увагу на такі симптоми:

підвищення температури (до 38 ° C і вище);

головний біль

озноб;

Загальна слабкість;

втрата апетиту;

болю в м'язах;

діарея,

сухий кашель;

задишка

З моменту проникнення інфекції в організм до появи перших симптомів проходить від 2 до 7 днів — цей проміжок часу називається інкубаційним періодом. Потім виникають прояви захворювання.

Нагадаємо, американські вчені розповіли механізм потрапляння вірусу в легені. Результати дослідження, яке проводили за допомогою високоточної мас-спектрометричні технології, показали, що вірус викликає аномальні зміни кількості одного білка і частоти його фосфорилювання всередині цих клітин. В результаті кількість вірусних частинок в легких наростає і знищує їх клітини, що призводить до пошкодження органу.

З моменту потрапляння коронавірусу в клітини легенів, він швидко починає харчуватися основними ресурсами клітини, необхідні для її функціонування. Крім того, він "ховається" в клітці від імунної атаки організму і починає розмножуватися. Після того як людська клітина виснажена, вірус переходить до іншої і так далі. У цей момент на пошкоджені людські клітини включається атака імунітету — він вбиває її.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://medikom.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини