Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Секретна місія з Києва. Кілька вантажівок покинули Україну перед ракетними обстрілами
commentss НОВИНИ Всі новини

Секретна місія з Києва. Кілька вантажівок покинули Україну перед ракетними обстрілами

Зі столиці України виїхало кілька вантажівок 15 листопада. Це сталось за кілька годин до того, як Російська Федерація запустила близько 100 ракет по Україні.

28 листопада 2022, 13:25 comments7472
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

29 листопада в Іспанії почне діяти виставка українських творів мистецтва під назвою "В очах бурі: Модернізм в Україні, 1900-1930-ті роки". Картини змогли вивезти з України  за кілька годин до масштабної ракетної атаки Росії, що відбулась 15 листопада. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Суспільне".

Секретна місія з Києва. Кілька вантажівок покинули Україну перед ракетними обстрілами

Військові вантажівки. Фото: з відкритих джерел

На виставці в іспанському музеї Тіссен-Борнеміса буде представлено 69 творів мистецтва від 26 авторів. 50 картин було доставлено з України перед початком терористичної атаки Росії, коли було запущено близько 100 ракет.

Картини були відібрані з кількох українських музеїв, зокрема з Музею театру, музики та кіно України, Національного художнього музею України та приватних зібрань.

Більшість робіт – це полотна, що були створені на початку 20 століття, коли в Україні бурхливо розвивався авангард. Виставка почне діяти з 29 листопада, а на її відкритті буде присутній президент України Володимир Зеленський, який оголосить урочисту промову через відеозвернення. Українські твори мистецтва перебуватимуть в Іспанії до квітня, далі картини будуть представлені в музеї Кельна, Німеччина.

Секретна місія з Києва. Кілька вантажівок покинули Україну перед ракетними обстрілами - фото 2

"Правка пил" Олександр Богомазов. "Три жіночі постаті" Олександра Екстер

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Львові проходить унікальна виставка картин, яка була створена штучним інтелектом. Усі виручені кошти від продажу організатори обіцяють передати українським військовим на їжу.

Також "Коментарі" писали про кліматичних активістів, які приклеїли себе до відомих картин Гої в іспанському музеї "Прадо" та написали між ними напис "+1,5". Так активісти намагаються привернути увагу до проблем зі зміною клімату та бездіяльності уряду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини