Головна Новини Суспільство Екологія Активісти приклеїли себе до картин Гої на знак протесту проти зміни клімату в Іспанії
commentss НОВИНИ Всі новини

Активісти приклеїли себе до картин Гої на знак протесту проти зміни клімату в Іспанії

Постраждав черговий твір мистецтва.

5 листопада 2022, 18:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В Мадриді двоє активістів приклеїли свої руки до рам відомих картин іспанського художника Франсіско-Хосе де Гої. Таким чином це останній протест, коли активісти використали для своїх цілей твори мистецтва. Відео з протестувальниками потрапило в мережу.

Активісти приклеїли себе до картин Гої на знак протесту проти зміни клімату в Іспанії

Активісти біля картин Гоя. Фото з відкритих джерел

Наразі відомо, що двоє активістів прийшли до музею та приклеїли свої руки до картини "Маха одягнена" та "Маха оголена" та намалювали на стіні напис "+1,5 С".

Відповідальність за акцію на себе взяла агітаційна група Futuro Vegetal. У власних соцмережах вони написали, що ООН погодилась з тим, що неможливо втримати глобальне потепління у межах +1,5 градуса за Цельсієм.

"Ми засуджуємо використання музею як місця для будь-якого політичного протесту", — повідомили в іспанській галереї.

Активістів затримали іспанські правоохоронні органи в музеї "Прадо" 5 листопада під час здійснення несанкціонованої акції протесту.

Це не вперше, коли кліматичні активісти привертають увагу ЗМІ та громадськості через картини відомих художників.  В Нідерландах громадські діячі приклеїли себе до картини Яна Вермеєра "Дівчина з перловою сережкою". В Італії інша група активістів облила картину Ван Гога "Сіяч" томатним супом. Постраждала також картина нідерландця і в Сполученому Королівстві – "Соняхи" аналогічно з картиною "Сіяч" облили червоною рідиною.

Також "Коментарі" писали про виставку унікальних картин в столиці України. Картини згенерував штучний інтелект та показав на них тварин. Таким чином активісти привернули увагу до проблем фермерських тварин та зібрали гроші на ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини