Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Росія почала вторгнення в Україну: яка справжня мета Путіна - що його може зупинити
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія почала вторгнення в Україну: яка справжня мета Путіна - що його може зупинити

В Україні запроваджено військовий стан. Країна готова повною мірою відбити атаки агресора

24 лютого 2022, 09:55 comments1875
Поділіться публікацією:








Росія пішла на відкриту агресію проти України. Незважаючи на складну ситуацію, експерти знайшли час для того, щоб поділитися своїми думками про те, що відбувається з виданням "Коментарі".

Росія почала вторгнення в Україну: яка справжня мета Путіна - що його може зупинити

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Україна опинилася на передньому краї цієї війни

Заступник гендиректора телеканалу ATR, журналіст Айдер Муждабаєв зізнався, що не хоче виглядати людиною, яка каже – я ж попереджав. Але нагадує про своє відео "Путін ОБОВ'ЯЗКО нападе. Звернення до українців", яке виклав Ютубі ще 26 листопада 2018 року. 

“Це був час, коли мене перестали слухати. Мовляв, він радикал, що він нам знову про Путіна страшилки розповідає. Колеги кепкували — ти божевільний, тобі що, нема про що більше поговорити? Давай про Порошенка, ще щось. Що ти про Путіна весь час? Мене практично перестали кликати на ефіри. Залишився Ютуб. Я своєї думки ніколи не змінював. Що зрештою він кинеться на нас. Питання часу, тактики та реакції. Опір. Наразі він відчуває недостатній опір. Тож напав. Опір має зрости в сотні разів. Я маю на увазі – опір світу", – пояснює Айдер Муждабаєв.

Він упевнений, що зупинити Путіна можна. Адже той не всесильний.

"Просто перед ним виявився безсилим сучасний демократичний світ. Який, я сподіваюся, за лічені години, дні – збереться і почне вирішувати це питання. Тому що це є загроза всьому світу. Україна просто на передньому краї цієї війни", – резюмує Айдер Муждабаєв.

Путіну, схоже, потрібна вся Україна. Зважаючи на все, заради цього і починалося визнання т.зв. "ДНР" та "ЛНР"

Директор аналітичного центру "Третій сектор", політолог Андрій Золотарьов зазначає:

"Сталося те, чого чекали, хоч і сподівалися, що до цього все ж таки не дійде. Але реальність, як завжди, перевершує очікування. Нині у негативному сенсі. Це війна. По всій Україні. Не лише у Донецькій та Луганській областях. Інформація йде з усіх куточків України. Росія атакує і зі своєї території, і з території захопленого Криму, і Білорусі, і з ОРДЛО".

Експерт наголошує, що багато хто вважав, ніби Путін зупиниться на адмінкордонах Донецької та Луганської областей. Але Путіну, схоже, потрібна вся Україна. Зважаючи на все, заради цього і починалося визнання т.зв. "ДНР" та "ЛНР".

"Треба розуміти, що йде не лише війна ракетами, бомбами та снарядами, а й війна фейків. Вал інформації, у тому числі в телеграм-каналах, що не отримує підтвердження. Довіряти слід лише офіційним джерелам. Президент обіцяв особисто щогодини інформувати про те, що відбувається. Надходить інформація від Міноборони, МВС, ДСНС тощо. Рада запровадила воєнний стан. У цій ситуації важливо пережити перші 48 годин, – наголошує Андрій Золотарьов. – Зараз черги біля банкоматів та в магазинах. Забито траси, дороги. Це все, насправді, не найбезпечніші місця. Слід прислухатися до закликів влади, спеціальних служб і залишатися вдома. Дивимося щодо ситуації, віримо лише офіційній інформації та сподіваємося на краще".

Зараз головна мета Путіна – зламати нашу волю до опору та посіяти паніку

Політолог, професор кафедри міжнародних відносин НАУ Максим Ялі вважає, що це ще не повномасштабна війна, а примусова операція до Мінська-3.

Головне зараз, на думку політолога, не панікувати, нікуди не бігти, не читати анонімних тг-каналів, вірити лише офіційним джерелам.

"Якщо ви у великих містах, виїхати буде вже вкрай складно. Тож краще залишатися вдома. Бомбити міста Путін не наважиться. Інакше він це вже зробив би. Б'ють по військовій інфраструктурі. Зараз головна мета Путіна – зламати нашу волю до опору та посіяти паніку. Обрушивши цим економіку і змусити Зеленського капітулювати. Єдність і холоднокровність – ось що ми зараз маємо зараз все продемонструвати. Спокій, тільки спокій!", – зазначив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні запровадили воєнний стан.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини