Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Рейтинг найдорожчих картин світу: неочікувані лідери
commentss НОВИНИ Всі новини

Рейтинг найдорожчих картин світу: неочікувані лідери

Однією з найвідоміших картин світу є "Мона Ліза" Леонардо да Вінчі, проте вона не найдорожча картина у світі. П'ять найдорожчих картин світу продали майже за 1,5 млрд доларів.

23 березня 2023, 19:30 comments7583
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У 1987 році картину Вінсента Ван Гога "Ваза з п'ятнадцятьма соняшниками" продали за 39 млн доларів. Таким чином картина перевершила попередній найдорожчий твір у три рази, що спровокувало еру продажів великого мистецтва для дорогих картин. Портал "Коментарі" зібрав п’ять найдорожчих картин світу, які були створені відомими митцями.

Рейтинг найдорожчих картин світу: неочікувані лідери

Найвідоміша картина у світі. Фото з відкритих джерел

Номер 17А. Джексон Поллок – 200 млн

Рейтинг найдорожчих картин світу: неочікувані лідери - фото 2

Відкриває рейтинг найдорожчих картин світу Джексон Поллок. Для створення "Номер 17А" Поллок у 1948 році наніс олійну фарбу на ДВП за допомогою техніки крапельного малювання. Лише через рік Поллок оприлюднив за допомогою якої техніки створив твір, а публікація в Life Magazine принесла славу художнику. У 2015 році Кеннет С. Гріффін витратив 200 млн доларів на купівлю картини.

Коли весілля (Nafea faa ipoipo?). Поль Гоген – 229 млн

Рейтинг найдорожчих картин світу: неочікувані лідери - фото 3

У 1891 році Поль Гоген здійснив свою першу поїздку на Таїті. Ця подорож надихнула митця створити полотно з корінними таїтянками. У 2015 році картину продали за 229 млн доларів королівській родинні Катару, яка придбала твір через свій мистецький фонд.

Гравці в карти. Поль Сезанн – 250 млн

Рейтинг найдорожчих картин світу: неочікувані лідери - фото 4

У кінці 19 століття Поль Сезан зробив серію картин з однією тематикою. Різні версії чоловіків грають в карти за одним столом. Відомо про п’ять таких варіацій, які різняться розміром, тематикою та антуражем. У 2011 році, як і попередній твір, картину придбав мистецький фонд Катару за 250 млн доларів.

Обмін (Interchanged). Віллем де Кунінг – 300 млн

Рейтинг найдорожчих картин світу: неочікувані лідери - фото 5

Картина була створена Віллемом де Кунінглм у 1955 році. Художник малював жінок, але з часом змінив свій стиль до абстрактного експресіонізму і створив Interchanged. У 2015 році картину за 300 млн доларів купив Кеннет С. Гріффін для своєї приватної колекції.

Сальватор Мунді. Леонардо да Вінчі – 450 млн

Рейтинг найдорожчих картин світу: неочікувані лідери - фото 6

Найдорожча картина у світі була створена легендарним да Вінчі. Картина багато років вважалась створеною послідовниками да Вінчі, проте після реставрації у 2006 році більшість мистецтвознавців погодились, що це твір відомого художника. У 2017 році під час аукціону картину "Сальватор Мунді" придбав принц Саудівської Аравії за 450 млн доларів.

До десятки найдорожчих картин світу також потрапили твори Густава Клімта (Wasserschlangen II — 213 млн доларів), Марка Ротко (№ 6 — 213 млн), Пабло Пікассо (Les Femmes d'Alger 205 млн), Рембрандта ("Прапороносець" - 198 млн).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна отримала від США давню зброю, яку раніше вкрала Росія.

Також "Коментарі" писали, що вандали розмалювали Русалку в Данії у кольори російського прапора.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини