Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Рекордні об'єми замовлень та робота 24/7: як українці штурмують книгарні й чи ті справляються
commentss НОВИНИ Всі новини

Рекордні об'єми замовлень та робота 24/7: як українці штурмують книгарні й чи ті справляються

Виплати 1000 грн спричинили бум на купівлю українських книжок

5 січня 2022, 10:45
Поділіться публікацією:

З 19 грудня українці отримали тисячу за вакцинацію, так звану "ковідну" в межах програми "єПідтримка". Чимало громадян вирішили придбати книги для себе, дітей, родичів в якості подарунків під ялинку. Українські інтернет-магазини книжок та представництва видавництв давно не пригадують такого попиту на видання. Про це вони написали на сторінках в соцмережах та запевнили, що всі замовники обов'язково отримають книжки.

Рекордні об'єми замовлень та робота 24/7: як українці штурмують книгарні й чи ті справляються

В українських видавництвах говорять про рекордні замовлення, фото з відкритих джерел

Як розповіла співробітниця Yakaboo Надія Потоцька, книжки українці просто "змітають" з полиць.

"Ще пару місяців тому книжкова сфера виглядала дуже, дуже сумно. Падали і тиражі, і кількість виданих новинок. Маленькі видавництва закривались або відмовлялись від друку реально хороших книг. Хочеться вірити, що події останніх кількох тижнів дали галузі кисень", — написала Потоцька.

За її словами, з початку виплат українцям тисячі гривень щоденна кількість замовлень книжок в країні виросла в три рази.

В Yakaboo українці замовили 168,4 тисячі книжок, а минулоріч продавали приблизно перед Новим роком 50 000. Така ж ситуація й у видавництва Vivat. В менших видавництв продажі зросли вдвічі.

Надія Потоцька говорить, що книжкова галузь наразі не витримала такого навантаження клієнтів. В кількох магазинів перестали працювати сайти для замовлення, а тривалість доставки книжок зросла до кількох днів, а іноді тижня.

"єПідтримка" ще показала, що галузь не витримує таких навантажень і є зона росту. Наплив клієнтів настільки великий, що у Yakaboo ліг спочатку сайт, а потім і служба доставки. З 27-го всі замовлення взагалі після Нового року пообіцяли доставити. Кілька сайтів теж лягли. Спробуйте десь замовити книгу — вам напишуть вибачення, а вже потім деталі. Доставка посунулась на 2-5 днів", — написала вона.

Українці розкупили  першу чергу популярні та дорогі книги  чи найдорожчих книг.

За словами Потоцької, "ковідна" тисяча показала, що в громадян нема грошей на книги, а якби були, то вони б, можливо, і радо купували їх.

Як написав Іван Богдан, СЕО національної книжкової платформи Yakaboo, компанія розуміє клієнтів та приносить вибачення за тимчасові незручності. Книжкова платформа пообіцяла обов'язково доставити всі замовлення. Відомо, що до 29 грудня було відправлено 250 тисяч книжок покупцям. Щодня платформа отримувала 30 тисяч звернень, робітники та кур'єри працювали 24/7 перед новорічними святами.

На сторінці інтернет-магазину Книгарні "Є" повідомляли, що виплати за програмою "єПідтримка" в рази збільшили кількість замовлень. В компанії повідомляють, що збільшили технічні потужності та кількість персоналу, а їх логістичний центр працює цілодобово. Магазин відправляє замовлення відбувається протягом 2-12 днів з моменту оформлення.

У видавництві "Абабагаламага" говорять, що опрацьовували замовлення і вдень, і вночі. В офісі видавництва з 31 грудня до 3 січня були вихідні.

Як повідомляв портал, українцям почали виплачувати 1000 гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини