Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Поштова марка України отримала винагороду на конкурсі Nexofil Award 2021: як вона виглядає
commentss НОВИНИ Всі новини

Поштова марка України отримала винагороду на конкурсі Nexofil Award 2021: як вона виглядає

Марки Укрпошти здобувають перемогу в конкурсах не вперше

5 листопада 2021, 16:30
Поділіться публікацією:

Україна взяла участь в міжнародному конкурсі Nexofil Award 2021 та представила журі марки. Одна з них посіла третє місце в категорії "Краща марка світу за технологією змішаного друку". Про це повідомили в прес-службі Укрпошти.

Поштова марка України отримала винагороду на конкурсі Nexofil Award 2021: як вона виглядає

Українська марка визнана однією з найкращих, фото Укрпошти

Марка має назву "Софія Караффа-Корбут. Лукаш і Мавка (Лісова пісня)". На ній зображено українську письменницю та поетесу Лесю Українку, лісову мавку та Лукаша — героїв її твору. Автор ілюстрації — Софія Караффи-Корбут.

На конкурсі марка отримала "бронзу". Конкурс проходив в Іспанії, на нього подано понад 100 заяв. Марки з різних країн були представлені в 11 категоріях. Українська марка, що була випущена з нагоди ювілею від дня народження поетеси, надрукована із використанням бронзової пасти й друком, який використовують для купюр, бланків цінних паперів, репродукцій творів мистецтва.

Журі конкурсу включено президентів філателістичних федерацій, академій, вони обізнані з філателістичною продукцією дуже добре й вміють визначити справжню цінність марки. Марки Укрпошти неодноразово були відзначені найвищими нагородами.  У 2020 році українська марка "Слава Україні!" була відзначена "золотом" в одній з категорій, марка "Сорочка (фрагмент). Чернігівська область" —  отримала "срібло" за якість офсетного друку.

Серед марок, що були високо оцінені та отримали нагороди наступні: "Комахи України" Олександра і Сергія Харуків, "Лелека білий" та "Соловейко східний" Наталі Кохаль, "Крик Карпат".

 Як повідомляв портал "Коментарі", експерт висловила свою думку про те, що Максима Галкіна внесли в "чорний" список.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини