Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Який найбільш потворний колір: йому знайшли корисне застосування
commentss НОВИНИ Всі новини

Який найбільш потворний колір: йому знайшли корисне застосування

Австралія використовує найпотворніший колір для боротьби з курінням. Цю практику переймають інші країни світу.

7 березня 2024, 17:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Найпотворнішим кольором світу названо зелено-коричневий колір, який також відомий у палітрі як Pantone 448 C. Після того, як цей колір назвали найбільш потворним йому одразу знайшли застосування – почали наносити на упаковки з сигаретами, щоб зменшити їх привабливість.

Який найбільш потворний колір: йому знайшли корисне застосування

Названо найпотворніший колір. Фото з відкритих джерел

Австралія активно веде боротьбу з курінням. В країні високі податки на сигарети, а в середньому одна пачка коштує 26 доларів (близько 1000 гривень), що є одним з найвищих показників у світі. Крім того, упаковка сигарет не містять логотипів та привабливих картинок. Для боротьби з курінням в Австралії наносять на упаковки великі попередження, зображення з наслідками куріння, а також найпотворніший колір.

Австралійський уряд звернувся до дослідницької групи GfK Bluemoon з проханням знайти найбільш потворний колір. Через три місяці досліджень експерти вказали, що колір Pantone 448 C був найменш привабливим. Серед опитаних він не отримав жодного схвального відгуку і найчастіше асоціювався зі смертю, брудом, дьогтем та іншими не приємними речами.

Який найбільш потворний колір: йому знайшли корисне застосування - фото 2

Pantone 448 C - найпотворніший колір у світі

Дослідження показали позитивний ефект від запровадження найпотворнішого кольору на упаковках сигарет. А деякі країни, зокрема Велика Британія, перейняла досвід Австралії у боротьбі з курінням та також запровадила цей колір на своїх упаковках з сигаретами.

Однак не всі задоволені тим, що колір Pantone 448 C назвали найогиднішим кольором. Виконавчий директор компанії Pantone Леатріс Айземан пояснює, що жоден з кольорів не може бути не красивим чи потворним. За її словами колір 448 C є "глибоким з насиченими земляними тонами", які популярні для використання на диванах, взутті та інших речей в будинку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені назвали найрідкісніший колір очей, який мають 2% населення.

Також "Коментарі" писали про нове дослідження вчених, яке виявило, що куріння зменшує мозок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини