Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Найдорожча фотографія у світі: що на ній зображено (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Найдорожча фотографія у світі: що на ній зображено (ФОТО)

"Le Violon d'Ingres" Ман Рея може стати найдорожчою фотографією, будь-коли проданою

19 лютого 2022, 19:54 comments1070
Поділіться публікацією:

Знаменита картина Ман Рея Le Violon d'Ingres готова увійти до історії як найдорожча фотографія, що колись була продана на аукціоні. Про це повідомляє CNN.

Найдорожча фотографія у світі: що на ній зображено (ФОТО)

Картина Ман Рея "Le Violon d'Ingres" - CNN

Чорно-біле зображення, зроблене 1924 року американським художником-сюрреалістом, перетворює оголене тіло жінки на скрипку.

Очікується, що оригінальний шедевр, який широко вважається найвідомішою роботою Ман Рея, коштуватиме від 5 до 7 мільйонів доларів. Це найвищу оцінку за одну фотографію в історії аукціону.

Рей жив із 1890 по 1976 рік. Він був ключовим членом рухів дадаїзму та сюрреалізму, а його Le Violon d'Ingres є найкращим лотом, який можна запропонувати з колекції Розалінд Герстен Джейкобс і Мелвіна Джейкобса, керівників роздрібної торгівлі та колекціонерів мистецтва, які мали зв'язки із сюрреалістичними колами.

За даними аукціонного будинку, нью-йоркська пара придбала твір у Рея ще у 1962 році, і він буде продаватися разом з іншими творами мистецтва, фотографіями, коштовностями та плакатами з їхньої колекції мистецтва, накопиченої протягом десятиліть.

Даріус Хаймс, міжнародний керівник відділу фотографії Christie's, у своїй заяві назвав цю фотографію однією з найзнаковіших робіт XX століття.

Хаймс додав: "Обсяг і вплив зображення, водночас романтичного, таємничого, химерного та грайливого, захоплювало уми всіх протягом майже 100 років. Як фотографічна робота вона безпрецедентна на ринку".

Серед інших речей, що продаються, – Mars Віджі Целмінса, вартість якого оцінюється від 1,8 млн до 2,5 млн доларів США.

Нинішній рекорд для фотографії, проданої на аукціоні, належить картині Андреаса Гурскі Rhine II, яка була продана Christie's за 4,3 млн доларів у 2011 році.

Як повідомляли раніше "Коментарі", вчені виявили рідкісну акулу-примару: як вона виглядає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини