Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені виявили рідкісну акулу-привида: як вона виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили рідкісну акулу-привида: як вона виглядає (ФОТО)

Надзвичайно рідкісна акула "привид" приголомшила вчених

18 лютого 2022, 18:21
Поділіться публікацією:

Вчені з Національного інституту досліджень води та атмосфери (NIWA) виявили цю рідкісну істоту під час дослідження біля підняття Чатем біля Південного острова. Цій глибоководній акулі було всього кілька днів, і її виявили на глибині приблизно 1200 метрів на підйомі Чатем. Акули-привиди є хрящовими родичами акул і скатів. Про це повідомляє Express.

Вчені виявили рідкісну акулу-привида: як вона виглядає (ФОТО)

Акула-привид - Express

За даними NIWA, їхні ембріони розвиваються в яєчних капсулах, покладених на морське дно, харчуючись жовтком, поки не будуть готові до вилуплення.

Доктор Бріт Фінуччі, вчений NIWA Fisheries, який був частиною дослідницької групи, яка зробила відкриття, сказала, що це дуже рідкісна і захоплююча знахідка.

"Це досить дивно. Більшість глибоководних акул-привидів трапляється уже дорослими; про новонароджених повідомляють рідко, тому ми знаємо про них дуже мало", — зазначила доктор.

Доктор Фінуччі сказала, що виявлення цієї акули-привида допоможе вченим краще зрозуміти біологію та цієї загадкової групи глибоководних риб.

Вона додала, що для визначення точного виду необхідно буде провести подальші тести та генетичний аналіз.

Як повідомляли раніше "Коментарі", канадські вчені створили універсальні донорські легені. Вченим з Університету Торонто вдалося створити донорські легені, які можна буде пересаджувати пацієнтам незалежно від їхньої групи крові. На думку дослідників, розвиток цієї технології зможе допомогти у трансплантації не лише легенів, а й інших органів. Команда вчених сподівається закінчити випробування протягом наступних 12-18 місяців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

зелёная плесень

18 лютого 2022, 19:37

Ихтиандру когда-то тоже пересадили лёгкие-жабры от акулы-призрака


Новини