Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Навіщо Україні потрібні урочисті військові паради — думка експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо Україні потрібні урочисті військові паради — думка експерта

За словами Юрія Кочевенка, паради військовослужбовців необхідні, особливо під час війни

20 серпня 2021, 14:02
Поділіться публікацією:

Більшість українців із величезною цікавістю очікують проведення традиційного військового параду, присвяченого Дню Незалежності України. У цьому році він повинен пройти ще більш масштабно, адже відзначається кругла дата — 30 років із моменту проголошення України суверенною державою. Однак деякі співвітчизники скептично ставляться до парадів, вважаючи їх пережитком минулого.

Навіщо Україні потрібні урочисті військові паради — думка експерта

Експерт вважає, що військові паради потрібні, особливо під час війни. Фото із відкритих джерел

За словами керівника Міжнародного центру протидії російській пропаганді Юрія Кочевенка, військові паради, присвячені Незалежності, державі потрібні. Більш того, експерт упевнений, що найбільш важливий посил подібні заходи мають у воєнний час, розповів він в ефірі "Громадського радіо".

"Це момент єдності армії і народу, що ми є одне в одного, що нам є кого і кому захищати", — поділився своєю думкою Кочевенко.

При цьому представник Центру наголошує, що не може бути повністю об'єктивним в цьому питанні, адже і сам був учасником подібної ходи. За словами Юрія Кочевенка, це стало одним із найцінніших досвідів в його житті.

Також експерт наголосив, що військовий парад є прекрасним приводом для протидії російській пропаганді. Мовляв, це дозволяє вкотре продемонструвати: Україна є, вона незалежна і сильна, вона здатна дати відсіч будь-якому кривдникові.

"Для них [росіян — ред.] це — як кістка в горлі, бо вони якраз добре усвідомлюють той факт, що Україна, як держава, відбулася", — впевнений Кочевенко.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в середу, 18 серпня, кияни та гості столиці могли спостерігати видовищну репетицію військового параду до Дня Незалежності України. Українські воїни струнко промарширували Хрещатиком, чим порадували перехожих. Але найбільше захоплення було від виконання однієї з коробок відомого хіта про Путіна. Подробиці і відео — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про неприємний інцидент, що стався в Херсоні під час підготовки до святкування Дня Незалежності. Спойлер — мова про встановлення найвищого в області національного прапора.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини