Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Написав «Щедрик» у Покровську: куди дівся пам’ятник Леонтовичу з прифронтового міста
commentss НОВИНИ Всі новини

Написав «Щедрик» у Покровську: куди дівся пам’ятник Леонтовичу з прифронтового міста

Пам’ятник Леонтовичу з Покровська переїхав до Вінниці, де раніше жив композитор

сьогодні, 15:50
Поділіться публікацією:

Для того, щоб об’єкти, що мають культурне значення, не постраждали внаслідок обстрілів, їх необхідно було перемістити. Одже в міському парку Покровська демонтували пам’ятник Миколі Леонтовичу. Інші покровські скульптури також планується релокувати до більш безпечного місця. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію місцевих ЗМІ.

Написав «Щедрик» у Покровську: куди дівся пам’ятник Леонтовичу з прифронтового міста

Пам'ятник Леонтовичу в Вінниці. Фото з відкритих джерел

У вінницькому парку вже тимчасово встановили пам'ятник Леонтовичу з Покровська.

Як розповів Суспільне. Вінниця начальник Покровської МВА Сергій Добряк, пам'ятник композитору релокували через наближення російських військ до міста. За його словами, Вінниччина є символічним місцем для Леонтовича, адже тут він народився та загинув, а в Покровську творив відомий "Щедрик".

Скульптуру композитора 30 вересня встановили у парку, який з 2020 має його ім’я. Розмістили монумент на місці, де з 1968 по 2022 стояв пам'ятник радянському письменнику Максиму Горькому.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У двох областях оголосили примусову евакуацію

Через безпекову ситуацію з деяких населених пунктів Харківщини та Донеччини оголошено примусову евакуацію дітей з їхніми родинами. Такі рішення Харківської та Донецької ОВА одноголосно підтримали члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану, повідомляють в Мінреінтеграції.

Йдеться про три населені пункти Волноваського району Донецької області. Для отримання консультації необхідно зателефонувати на гарячу лінію Донецької ОВА з питань проведення евакуації та гуманітарної допомоги за номером: 0 800 408 911.

У більш безпечних регіонах евакуйовані з Харківщини та Донеччини діти разом із супроводжуючими особами будуть забезпечені безоплатним прихистком, гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою тощо. Варто зауважити, що евакуація здійснюється безкоштовно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини