Головна Новини Суспільство Війна з Росією У двох областях оголосили примусову евакуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

У двох областях оголосили примусову евакуацію

Через безпекову ситуацію з деяких населених пунктів Харківщини та Донеччини оголошено примусову евакуацію дітей з їхніми родинами

сьогодні, 17:29
Поділіться публікацією:

Такі рішення Харківської та Донецької ОВА одноголосно підтримали члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану, повідомляють в Мінреінтеграції.

У двох областях оголосили примусову евакуацію

Іллюстративне фото

Харківщина

Схвалено обов’язкову евакуацію у примусовий спосіб 269 дітей з їхніми родинами із 29 населених пунктів Куп’янського району Харківської області.

Для здійснення евакуації з Харківщини буде розгорнуто збірний і приймальний пункти евакуації.

Водночас охочі евакуюватися із прифронтових територій можуть телефонувати за номером гарячої лінії Харківської ОВА: 0 800 339 291.

Донеччина

Йдеться про три населені пункти Волноваського району Донецької області.

Для отримання консультації необхідно зателефонувати на гарячу лінію Донецької ОВА з питань проведення евакуації та гуманітарної допомоги за номером: 0 800 408 911.

У більш безпечних регіонах евакуйовані з Харківщини та Донеччини діти разом із супроводжуючими особами будуть забезпечені безоплатним прихистком, гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою тощо.

Варто зауважити, що евакуація здійснюється безкоштовно.

Про бажання виїхати також можна повідомити на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції за номером 1548. Для повідомлень через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber діє номер: (096) 078-84-33.

Читайте також: Голова ДонОВА: окупантів у Вугледарі ще немає, люди навідріз відмовляються виїжджати

На підступах до Вугледара наші захисники спалили величезну кількість ворожої техніки, але на жаль, ворог має просування. Про це в етері національного телемарафону повідомив начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін, інформує портал "Коментарі".

На питання ведучої про те, що аналітики проєкту DeepState повідомляють про присутність ворога на околицях Вугледару, Вадим Філашкін відповів, що це не зовсім так, що постійного перебування ворога на околицях міста немає. Окремі російські ДРГ намагаються прориватися в місто, але воїни ЗСУ знищують ці групи.

"У місті залишаються близько 100 людей, які навідріз відмовляються виїжджати. Завозити їм гуманітарну допомогу неможливо, бо ворог прострілює усі шляхи. Місто ще не захоплене, і сподіваємося, що цього не буде", – зазначив Вадим Філашкін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини