Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Національний художній музей продаватиме NFT-токени: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Національний художній музей продаватиме NFT-токени: що відомо

Українці прагнуть створити цифрову колекцію NFT-токенів творів мистецтва з музейних фондів

1 лютого 2022, 09:25
Поділіться публікацією:

З 1 лютого стартує продаж NFT-токенів творів з колекції NAMU на платформі StampsDaq. Про це повідомляють на сторінці Національного художнього музею.

Національний художній музей продаватиме NFT-токени: що відомо

Токени з продажу, фото Facebook/Національний художній музей

NFT-токени за мотивами художніх творів мистецтва українських художників Олександри Екстер, Всеволода Максимовича, Олександра Мурашка та Петра Рибки ліцензовані. Це перша NFT-колекція від музеїв в Україні.

За словами генерального директора Національного художнього музею України Юлії Литвинець, токени з анімованими та звуковими ефектами сприятимуть залученню українців та іноземців до мистецтва та відвідуванню музею.

На платформі для продажу розміщено п'ять ступенів рідкісності цифрового мистецтва в NFT-форматі. Коштуватимуть токени від 25 до 1000 доларів "на первинному ринку залежно від категорії рідкісності та аукціонного попиту". Покупці отримають додаткові бонуси у вигляді квитків до музею, екскурсії постійною експозицією музею, тематичної екскурсії по періоду відповідно до придбаного NFT-токену. Використати бонуси можна буде з березня.

Кількість токенів збільшуватиметься — NFT-колекція Національного художнього музею поповнюватиметься раз на два тижні. Тож найближчим часом на платформі з'являться NFT-токени за мотивами творів Миколи Пимоненка. Цей художник, що працював в минулому столітті, має багато творів сільської тематики.

Як розповів Андрій Шаповалов, CEO стартапу STAMPSDAQ, це лише початок. В майбутньому музейні твори будуть оцифровані та доступні для колекціонерів з усього світу. Мова йде про сотні експонатів, які зберігаються в музейних фондах. Охочі подивитися лоти чи придбати їх мають реєструватися на платформі за допомогою власного криптогаманця.

Як повідомляв портал "Коментарі", дослідження показало, скільки треба заробляти, щоб бути щасливим.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини