Головна Новини Суспільство події Скільки треба заробляти, щоб бути щасливим: дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки треба заробляти, щоб бути щасливим: дослідження

В США провели соціологічне опитування щодо рівня щастя й чи залежить він від доходів

31 січня 2022, 13:47 comments1260
Поділіться публікацією:

За розрахунками доктора філософії з Пенсільванського університету Метью Кіллінгсворта, середня сума доходу в рік для того, щоб почуватися щасливим, становить не 75 тисяч доларів, як вважалося раніше. Вчений запропонував американцям проходити опитування через мобільний додаток. Соціологічні дані він використав для розрахунків. Про це повідомляє ВВС.

Скільки треба заробляти, щоб бути щасливим: дослідження

У США провели дослідження рівня щастя, фото з відкритих джерел

Опитувані мали заповнювати анкету кожного дня. В них запитували, як вони себе почувають емоційно та просили вказувати рівень доходу.

Всього було зібрано дані від 33 тисяч громадян, що мають постійну роботу. Учасники експерименту користувалися мобільним додатком Track Your Happiness. Програма підрахувала середні показники рівня емоційного задоволення опитуваних.

Згідно з результатами дослідження, ті, хто має високий дохід більше задоволені життям та отримували більше гарних емоцій щодня. Крім того, доктор Кіллінгсворт з'ясував, що ті, хто отримує більше 75 тисяч доларів на рік теж мають гарний емоційний стан. Рівень задоволення продовжував зростати разом зі збільшенням доходів.

Дослідник вважає, що такі результати можуть свідчити про те, що достатньо забезпечені люди мають більше впевненості в майбутньому, відчувають контроль над своїм життям і це приносить їм задоволення. Однак є й менш забезпечені люди, які переконані, що щастя не в достатку, а тому теж радіють життю. Доктор наголошує, що дослідження все ж не виключають, що такий зв'язок між доходами та щастям також залежить від ставлення респондентів до грошей.

Тому сума в 75 тисяч доларів доволі умовна й в підсумку Кіллінгсворт наголосив, що поки що не з'ясовано верхню межу, коли гроші перестануть асоціюватися зі щастям.

Раніше повідомлялося, що для щасливого життя українцям потрібно 11 301 доларів на рік.

Також ми писали, які є корисні пошукові системи крім вже відомих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Бывалый

31 січня 2022, 13:58

Не менее $4500 в секунду!


Новини