Головна Новини Суспільство мистецтво і культура На Венеційському кінофестивалі сьогодні вперше покажуть фільм Олега Сенцова "Носоріг"
commentss НОВИНИ Всі новини

На Венеційському кінофестивалі сьогодні вперше покажуть фільм Олега Сенцова "Носоріг"

Фільм покажуть в конкурсній програмі "Горизонти"

9 вересня 2021, 14:00
Поділіться публікацією:

Сьогодні на Венеційському кінофестивалі відбудеться прем'єра українсько-польсько-німецького художнього фільму "Носоріг", повідомляє DW.

На Венеційському кінофестивалі сьогодні вперше покажуть фільм Олега Сенцова "Носоріг"

Олег Сенцов, фото "Новинарня"

У фільмі сценарист і режисер Олег Сенцов повертає глядача в Україну 1990-х років, де панує беззаконня, злочинність і насильство, яке утворилося після розпаду СРСР. Носоріг — це прізвисько головного героя, який все глибше занурюється в кримінальний світ. Це перша кіноробота Сенцова, після того, як він 5 років провів у російських в'язницях у справі "кримських терористів".

"Це брутальний фільм. Просто тому, що такі були часи. І там нічого прикрашати або замовчувати. Спочатку нам завдав травми Радянський Союз, а потім перехідний час 1990-х. Беззаконня, яке я показую в "Носорогу", насправді було ще гірше. Сьогодні ми живемо в зовсім іншій країні, але в Україні чимало тих, хто до сих пір романтизує той період. Я ж хочу його деромантизувати. Я хочу сказати: "Герої фільму — погані хлопці, їх життя було жахливим і далеким від того, до якого варто прагнути. До сих пір немає жодного українського фільму, який би безкомпромісно і чесно торкався цієї тематики", — говорить в інтерв'ю DW Олег Сенцов.

Олег розповідає, що кастинг на зйомки фільму проводили серед колишніх спортсменів, солдатів і в'язнів. Режисер не впевнений, чи зміг би професійний актор перейнятися тими почуттями.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в мережі з'явився трейлер фільму Сенцова "Носоріг". Робота над фільмом розпочалась ще в 2012 році, але через незаконний арешт режисера російськими спецслужбами зйомки призупинилися. Роботу відновили тільки в 2019 році, коли в результаті обміну полоненими між Україною і Росією Олег Сенцов повернувся додому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини