Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Мінкульт запропонував внести Чорнобиль до спадщини ЮНЕСКО
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінкульт запропонував внести Чорнобиль до спадщини ЮНЕСКО

У список спадщини ЮНЕСКО може потрапити й Чорнобильська зона з подачі Міністерства культури

14 грудня 2020, 16:36
Поділіться публікацією:

Вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, яке проходить в Україні щорічно 14 грудня не залишилося осторонь від функціонерів Міністерства культури і інформаційної політики. Там виступили з ініціативою внести Чорнобильський комплекс в список спадщини Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО).

Мінкульт запропонував внести Чорнобиль до спадщини ЮНЕСКО

Про це написав на своїй сторінці в Facebook глава відомства Олександр Ткаченко.

"Команда МКІП до 31 березня 2021 роки планує подати Чорнобильський комплекс в попередній список спадщини ЮНЕСКО. Щоб мати можливість на консервацію і реставрацію окремих об'єктів місця-пам'яті. Майбутні покоління повинні побачити все на власні очі та усвідомити масштаби трагедії квітня 1986 року. Про те, як колись одна ніч перетворила перспективний молодий місто Прип'ять в привид", — зазначив міністр.

Як повідомляв портал "Коментарі", в зоні відчуження під Чорнобилем все частіше фіксуються смертельні пастки, які загрожують життю тварин. Вчені також виявляють і інші сліди людської діяльності, які також можуть виявитися небезпечними для мешканців.

Співробітники Центру організаційно-технічного та інформаційного забезпечення управління зоною відчуження розповідають про небезпечні пастки, які вони виявили на всій території заповідника. На думку фахівців, цю зону потрібно якомога швидше очищати від слідів діяльності людини, інакше це зможе привести до непоправних наслідків. Співробітниками центру також був зафіксований жахливий факт загибелі рідкісних коней Пржевальського. На початку грудня загиблих тварин виявили з петлями на шиї. Імовірно, в пастку потрапили лоша і кобила.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини