Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Малюнок української школярки нанесуть на космічну ракету "Arian-5"
commentss НОВИНИ Всі новини

Малюнок української школярки нанесуть на космічну ракету "Arian-5"

Малюнок українки прикрасить космічну ракету

1 грудня 2021, 14:10
Поділіться публікацією:

Малюнок української школярки нанесуть на космічну ракету "Arian-5"

Переможниця конкурсу, фото Суспільне Житомир

Українська школярка Ярина Закалюжна отримала перемогу в міжнародному конкурсі дитячих малюнків "Juice up your rocket! Art competition". Конкурс був проведений за підтримки Європейського космічного агентства. Про це пише Суспільне.

Малюнок восьмирічної переможниці буде нанесено на космічну ракету "Arian-5", яка полетить в космос у 2023 році. Всього на конкурс подавали свої роботи понад 2600 дітей з різних країн світу. До фіналу журі відібрало роботи дітей з європейських країн, Шрі-Ланки, Ізраїлю, Сальвадору.

На малюнку переможниці Ярина зобразила дві планети — Землю та Юпітер. Земля символічно відправляє до Юпітера свій космічний корабель. Дівчинка ще зобразила три супутники Юпітера.

За словами вчительки Ярини Наталії Штарової, школярка створила свою композицію, що не схожа на інші. Малюнок Ярини виглядає лаконічно і яскраво. Школярка зобразила своє бачення дослідження космосу землянами.

Ярина Закалюжна живе у Житомирі з батьками. Дівчинка захоплюється малюванням з двох років. Батьки Ярини повідомили, що малюнок їх доньки прикрасить космічну ракету, яка транспортуватиме космічний апарат до відкритого космосу. Апарат відправиться для дослідження Юпітера. Школяра з батьками зможе на власні очі побачити запуск ракети з центру Європейського космічного агентства в 2023 році.

Як повідомляв портал "Коментарі", голос української бабусі потрапив до аудіоколекції ЮНЕСКО. Жінка знає понад сто давніх пісень та виконує їх в унікальній манері. Про виконавицю народних пісень відомо, що вона народилася в селі Зарічненського району в Рівненській області.

Малюнок української школярки нанесуть на космічну ракету ”Arian-5” - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини