Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Максим Галкін потрапив до "чорного" списку Мінкульту
commentss НОВИНИ Всі новини

Максим Галкін потрапив до "чорного" списку Мінкульту

Мінкульт включив шоу-мена до "чорного" списку

5 листопада 2021, 10:20
Поділіться публікацією:

До санкційного списку російського коміка, пародиста, шоу-мена й телеведучого Максима Галкіна внесли з 3 листопада. Про це відомо з сайту Міністерства культури та інформаційної політики.

Максим Галкін потрапив до "чорного" списку Мінкульту

Росіянин Максим Галкін, фото Facebook

Відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного  телерадіопростору України" забороняється показувати по телебаченню та на інших інформаційних ресурсах фільми за участю осіб із так званого санкційного списку.

Такі заборони передбачено змінами до Закону "Про кінематографію". Тому Держкіно не видає чи припиняє дію посвідчення на  розповсюдження і демонстрацію кінострічок із акторами, які потрапили під санкції.

У Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, що надала Служба безпеки, з'явилося й прізвище чоловіка Алли Пугачової Максима Галкіна. Тепер росіянин на 35 місці в списку за алфавітом.

Ще в 2015 році Максима Галкіна включили в базу сайту "Миротворець" за  те, що він приїхав до анексованого Криму на концерт "День Росії". Нещодавно шоу-мен знову потрапив у скандал з українською мовою. Як пише ТСН, під час нового випуску "Музыкалиты" ведучий перебивав гостей з України та розказав пародію на "Заповіт" Тараса Шевченка.

Як повідомляв портал "Коментарі", Міністр культури звернувся до СБУ через актора Валентина Томусяка. Українського актора помилково внесли до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Наразі його прізвища в списку на сайті Мінкульту немає. Актор болюче відреагував на інформацію та запевнив, що з 2014 року не виїжджав до окупованих територій чи Росії. Тому міністр культури звернувся до правоохоронців з проханням перевірити інформацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини