Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Кремль не змінює почерк: Євангеліє Анни Ярославни на виставці в Москві видають за російське
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль не змінює почерк: Євангеліє Анни Ярославни на виставці в Москві видають за російське

Москва намагається привласнити собі Реймське Євангеліє

25 вересня 2021, 15:35
Поділіться публікацією:

У Москві проходить виставка, яка присвячена російсько-французьким культурним відносинам. Так ось серед великої кількості експонатів на виставці представлено Реймське Євангеліє. Це, без перебільшення сказати, визначне історичне творіння історики пов'язують з дочкою київського князя Ярослава Мудрого Анною, майбутньою королевою Франції. Ось тільки на виставці в столиці РФ, звичайно ж, немає і слова про те, що представлене Реймське Євангеліє якось пов'язано з Україною. Воно видається, як російське. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Радіо Свобода".

Кремль не змінює почерк: Євангеліє Анни Ярославни на виставці в Москві видають за російське

Реймське Євангеліє. Фото: ukrmanuscript.com

Виставка з гучною назвою "Франція і Росія: 10 століть разом" відкрилася 17 вересня. За часом вона буде тривати до перших чисел січня 2022 року. Вражає також список музеїв, які представили свої експонати для такої масштабної виставки. Всього в музеях Кремля представлено майже 200 експонатів.

Крім експонатів, не обійшлося і без пропагандистського складника. Організатори виставки називають першим кроком для зародження дружніх російсько-французьких відносин саме шлюб київської княжни Анни Ярославни та французького короля Генріха I. При цьому організатори виставки не беруть до уваги важливий історичний момент про те, ким насправді була Анна Ярославна і яке взагалі відношення мала до Москви. Російська пропагандистська машина вже не один раз запускала тезу про те, що Анна Ярославна має відношення до Росії, а не до України, хоча незаперечним є той факт, що сам Париж називає Анну Ярославну київською князівною, підтверджуючи її причетність саме до України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в ніч з 21 на 22 вересня перестало битися серце видатного гетьмана, якого Москва назвала зрадником.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини