Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Костел Святого Миколая у Києві почали реставрувати після пожежі: що вже зробили
commentss НОВИНИ Всі новини

Костел Святого Миколая у Києві почали реставрувати після пожежі: що вже зробили

В Костелі Святого Миколая, де сталася пожежа, розпочали реставраційні роботи

16 грудня 2021, 17:19
Поділіться публікацією:

Наразі Костел Святого Миколая почали активно реставрувати після пожежі, яка знищила, в тому числі й унікальний музичний інструмент. Про це повідомив Олександр Ткаченко в Telegram.

Костел Святого Миколая у Києві почали реставрувати після пожежі: що вже зробили

Костел Святого Миколая, фото Telegram

Спочатку за спеціальною технологією буде очищено стіни, вітражі та вікна від бруду. Далі розпочнуться протиаварійні роботи. Поки що реставратори протягом тижня проводили підготовчі роботи. Вже виготовлено захисні металоконструкції для вікон. Потім взялися за монтаж захисних конструкцій вікон, які пошкодила пожежа.

Після монтажу вікон, в приміщенні облаштують риштування та проведуть очищення стін й стелі. Роботи проводить ТОВ "Укрспецреставрація". За словами Ткаченка, для очищення будуть використовувати німецьку технологію.

"Цю ж технологію використовували для реставрації видатних пам’яток у Німеччині, Франції, Великобританії, Бельгії, США, Канаді, Швейцарії, Португалії, Іспанії. Усі необхідні компоненти очисної суміші виробник передав Костелу Святого Миколая безкоштовно", — додав Ткаченко.

В рамках реставрації буде проведено ремонт підлоги, систем електропостачання, освітлення і пожежогасіння, буде встановлено захисні сітки. Такі роботі обійдуться в 19,5 млн грн, які зібрали під час благодійної акції. Реставрація триватиме до кінця січня 2022 року.

Як повідомляв портал "Коментарі", міністр культури розповів, як планують реставрувати костел Святого Миколая. Станом на 6 вересня міністр писав, що зібрано п'ять мільйонів гривень для реставрації Будинку органної та камерної музики. За попередніми оцінками тоді повідомлялося, що для відновлення костелу потрібно 75 мільйонів гривень.

Костел Святого Миколая у Києві почали реставрувати після пожежі: що вже зробили - фото 2
Костел Святого Миколая у Києві почали реставрувати після пожежі: що вже зробили - фото 3
Костел Святого Миколая у Києві почали реставрувати після пожежі: що вже зробили - фото 4



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини