Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Кого прийматимуть до Президентського університету
commentss НОВИНИ Всі новини

Кого прийматимуть до Президентського університету

Президентський університет в Києві відкриє свої двері для студентів в 2023 році

19 січня 2022, 10:56
Поділіться публікацією:

Президентський університет розпочне прийом студентів в 2023 році. Про це розповіла депутатка, голова підкомітету з питань вищої освіти Юлія Гришина, повідомляє прес-служба партії "Слуга народу".

Кого прийматимуть до Президентського університету

Набір студентів розпочнуть у 2023 році, фото з відкритих джерел

За словами депутатки, Верховна Рада до літа планує розглянути законопроект "Про Президентський університет". Планується, що цей заклад буде "взірцем нової освітньої екосистеми" та матиме гарну базу для того, щоб його студенти могли проводити свої дослідження.

Наразі співробітники Національної академії наук та передові фахівці в сфері освіти розробляють спільні програми для співпраці Президентського університету з провідними українськими, іноземними інститутами й університетами, створюють технічні завдання на створення майбутніх лабораторій. 

Нардеп наголосила, що метою заснування Президентського університету є забезпечення умов для молоді, що має науковий потенціал.  Тож на базі нового університету планується створити не лише лабораторії, а й науково-технологічний парк за сучасними стандартами й дослідницьку медичну клініку на базі лікарні "Феофанія".

Викладачів та адміністрацію буде призначено весною 2023 року. Навчальний рік в університеті планується розпочати з жовтня 2023 року. Тоді до університету відберуть до 120 студентів. Нардеп наголосила, що до університету будуть відбирати тих випускників, що отримали найвищі бали ЗНО.

Крім цього, запрошуватимуть й переможців обласних та всеукраїнських олімпіад з різних предметів, тих, хто посів призові місця на всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідних робіт учнів МАН, лауреатів та переможців наукових всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

Наразі відомо які будуть основні напрямки підготовки студентів в Президентському університеті: IT, біотехнології, науки про здоров’я, нанотехнології, енергетичні та аерокосмічні технології, глобалізація, міжнародні комунікації. Передбачається запровадження для студентів дуальної форми освіти. Тобто студенти матимуть практичні заняття, що становитимуть 70% від загального навчального часу й проходитимуть в лабораторіях, на підприємствах.

Для фінансування університету, то планується залучати бюджетні кошти, інвестиції та донорську фінансову допомогу.

Як повідомляв портал "Коментарі", випускники отримають сертифікати ЗНО різної форми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

аом

19 січня 2022, 11:19

Так як омолодитися?


Новини