Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Історія одного фото: Людина, що падає
commentss НОВИНИ Всі новини

Історія одного фото: Людина, що падає

Одна з найвизначніших фотографій початку 21 століття була зроблена під час жахливого терористичного акту 11 вересня 2001 року в США.

11 вересня 2023, 09:05 comments1943
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

The Falling Man ("Людина, що падає") – це відома фотографія, яка була зроблена фотографом Associated Press Річардом Дрю. На світлині зображений чоловік, який падає з Всесвітнього торгового центру під час терактів 11 вересня в Нью-Йорку.

Історія одного фото: Людина, що падає

Людина, що падає. Фото: Річард Дрю

Чоловік, що опинився на фотографії був на верхніх поверхах Всесвітнього торгового центру. Незрозуміло, чи він упав під час наслідків вибухів, або вистрибнув рятуючись від диму та вогню. Світлина була зроблена 11 вересня о 9 годині 41 хвилині та 15 секундах ранку в день терактів.

Фото наступного дня після терактів було опубліковане багатьма міжнародними ЗМІ. Спочатку читачі вказували, що зображення є "холоднокровним, тривожним, садистським та огидним", однак через кілька років фотографія отримала широке визнання та вважається одним з найважливіших зображень.

Попри те, що людина на зображені летить прямовисно вниз, однак на інших світлинах видно, що тіло чоловіка постійно перебуває у русі під час падіння. Ідентичність чоловіка на фотографії "Людина, що падає" невстановлена. Але, ймовірно, він був працівником ресторану Windows on the World, що розташовувався на вершині Північної вежі хмарочоса.

"Справжня сила людини, що падає є менше про те, ким вона була, а більше про те, ким вона стала: тимчасовим невідомим солдатом у часто невідомій і невизначеній війні, яка назавжди призупинена в історії", — описує фото видання Time у 2016 році.

Нагадаємо, що терористичний акт 11 вересня 2001 року – це серія терористичних атак "Аль-Каїди" по території США. Внаслідок нападу загинуло 2996 осіб та близько 25 тисяч отримали поранення різного ступеня. Серед них 372 іноземці, зокрема один громадянин України. На початку вересня 2023 року стало відомо про ідентифікацію двох нових тіл. Досі не ідентифіковано понад 1000 людських останків у цьому теракті.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про історію фотографії "Обід на хмарочосі".

Також "Коментарі" писали, що російські окупанти вбили двох іноземних волонтерів на сході України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини