Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни вбили двох іноземних волонтерів в Україні: що відомо про ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни вбили двох іноземних волонтерів в Україні: що відомо про ситуацію

Російські військові поблизу Бахмута обстріляли машину іноземних волонтерів.

10 вересня 2023, 14:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

10 вересня стало відомо, що росіяни обстріляли мікроавтобус волонтерів громадської організації  Road to Relief (Дорога допомоги). Двоє з чотирьох волонтерів загинуло. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на соцмережі Road to Relief.

Росіяни вбили двох іноземних волонтерів в Україні: що відомо про ситуацію

Росіяни обстріляли мікроавтобус іноземних волонтерів. Фото: road2relief

Четверо членів Road to Relief вирушили зі Слов’янська в напрямку Бахмута. Вони їхали у селищі Іванівське Бахмутського району Донецької області, щоб оцінити потреби мирних жителів, які потрапляють під обстріли росіян.

"По дорозі, проїхавши Часів Яр, їхню машину обстріляли росіяни. Від прямого удару автомобіль перекинувся та загорівся", — повідомляє Road to Relief.

Як з’ясувалось під час російського обстрілу загинув канадець Ентоні Ігнат. Разом з ним перебували в машині німецький волонтер-медик Рубен Мавік і шведський волонтер Йохан Матіас Тир, які отримали серйозні поранення.

У своєму повідомленні Road to Relief також вказали, що не можуть знайти ще одну пасажирку мікроавтобуса – директорку організації іспанку Емму Ігуаль. Однак виконуючий обов'язки міністра закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес повідомив, що 32-річна жінка загинула.

"На жаль, я можу підтвердити, що ракета влучила в транспортний засіб, в якому їхав цей іспанський працівник. У нас є усне підтвердження її смерті", — сказав Альбарес журналістам в Індії, де він був присутній на зустрічі G20.

Road to Relief — це команда волонтерів, яка є однією з перших, хто вирушає для оцінки потреб в прифронтові села, щоб отримати ясність щодо поточної ситуації. За 18 місяців діяльності організація змогла евакуювати велику кількість українців, а також доставити важливу допомогу у прифронтові регіони. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що адвокат пояснив, кого точно не мобілізують восени в Україні.

Також "Коментарі" писали, що у НАТО заявили про чіткий сигнал Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини