Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Гордість нації: читачі «Коментарів» визначили найвідоміших українців усіх часів
commentss НОВИНИ Всі новини

Гордість нації: читачі «Коментарів» визначили найвідоміших українців усіх часів

Лідерами рейтингу найвидатніших українців стали медик, політик і актор

4 грудня 2020, 11:40
Поділіться публікацією:

Портал "Коментарі", за підсумками голосування читачів, склав рейтинг найвідоміших українців, які зробили вагомий внесок у розвиток спорту, мистецтва і політичного життя держави.

Гордість нації: читачі «Коментарів» визначили найвідоміших українців усіх часів

Колаж й інфографіка: Д. Романюк/Comments.ua

Так, впевненим лідером голосування з результатом у 35.45% став Микола Амосов — вчений-медик в області кардіології та торакальної хірургії. Він один з перших, хто почав проводити операції на серці. Не випадково, що в розпал пандемії коронавірусу саме медик з відривом переміг в рейтингу "Гордість нації".

Друге місце з показником 6,58% виявилося у В'ячеслава Чорновола — українського політичного діяча, дисидента часів СРСР, журналіста, публіциста і літературного критика. Це один з лідерів українського національно-демократичного руху кінця 1980-х — 1990-х років XX століття і засновників Народного руху України.

Підтримка 4.79% учасників голосування принесла бронзу Богдану Ступці — відомому українському акторові, який зіграв понад 100 ролей у фільмах і понад 50 в театрі.

Також в ТОП-10 потрапили: Андрій Шевченко — 4.52%, Михайло Булгаков — 3.96%, Микола Гоголь — 3.96%, Валерій Лобановський — 3.73%, Борис Патон — 3.62%, Михайло Грушевський — 3.51%, Олександр Довженко — 2.62%.

Лідери серед претендентів на звання "Гордість нації" розподілилися в топ-50 найпопулярніших українців, які внесли свою лепту в історію нашої країни і не тільки, в такий спосіб.

Гордість нації: читачі «Коментарів» визначили найвідоміших українців усіх часів - фото 2

У Володимира Кличка — 2,0%, Володимира Вернадського — 1.62%, Олега Блохіна та Григорія Сковороди — 1.39%, Святослава Вакарчука — 1.34%, Івана Котляревського — 1.17%, Пилипа Орлика — 1.11%, Джамали — 1.06%. Решта учасників рейтингу отримали менш як 1% голосів.

Додамо, що голосування проходило з 1 по 30 листопада.

Раніше повідомлялося, що з'явився свіжий рейтинг довіри до політиків. У лідера-Зеленського почали з'являтися суперники.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини