Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Фільм «росіяни на війні» все одно покажуть – офіційна заява кінофестивалю
commentss НОВИНИ Всі новини

Фільм «росіяни на війні» все одно покажуть – офіційна заява кінофестивалю

Організатори зазначають, що фільм не слід вважати російською пропагандою

12 вересня 2024, 12:01
Поділіться публікацією:

TIFF визнає та поважає виражене занепокоєння та обговорення, що відбувається навколо канадського документального фільму "Росіяни на війні", проте прем'єра фільму в Північній Америці відбудеться наприкінці цього тижня, як і було заплановано. Про це йдеться в офіційній заяві кінофестивалю TIFF щодо канадського документального фільму "Росіяни на війні", інформує портал "Коментарі".

Фільм «росіяни на війні» все одно покажуть – офіційна заява кінофестивалю

Кадр із фільму "Росіяни на війні": Анастасія Трофімова Фото: Скріншот

"Цей документальний фільм є офіційним спільним виробництвом Канади та Франції за фінансування кількох канадських агентств як на федеральному, так і на провінційному рівні. Ми розуміємо, що його було знято без відома чи участі будь-яких російських урядових агентств. На нашу думку, цей фільм аж ніяк не слід вважати російською пропагандою. Хоча ми розуміємо стурбованість, виражену багатьма, ми вважаємо, як і Венеціанський кінофестиваль та інші міжнародні фестивалі, які запрограмували фільм, що цей канадський документальний фільм заслуговує на місце у нашому виборі", – йдеться у заяві.

Організатори фестивалю зазначили, що виступають за право митців та діячів культури вільно висловлювати справедливі політичні коментарі та виступають проти цензури.

"Ми розуміємо та глибоко відчуваємо страждання українського народу внаслідок незаконного російського вторгнення. Займаючись мистецтвом, створеним у цей політично напружений час, ми керуємося демократичними цінностями свободи совісті, думки, висловлювання та мирних зборів, захищеними у Канадській хартії права і свободи для всіх канадців, включаючи канадських митців", – резюмували організатори TIFF.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Фільм "Росіяни на війні" у Торонто: показ скасовано під тиском протестів

На Міжнародному кінофестивалі в Торонто було скасовано показ фільму "Росіяни на війні", режисер якого, Анастасія Трофімова, з Росії . Це рішення ухвалив канадський громадський мовник TVO після того, як проти показу виступило українське МЗС і багато людей висловили своє незадоволення акціями протесту. Фільм був показаний лише невеликій групі журналістів, хоча планувався до загального перегляду. Подробиці – за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини