Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Епіфаній прокоментував майбутнє об'єднання ПЦУ з греко-католиками
commentss НОВИНИ Всі новини

Епіфаній прокоментував майбутнє об'єднання ПЦУ з греко-католиками

Предстоятель ПЦУ заявив, що об'єднання з УГКЦ залежить від загального православно-католицького діалогу

19 грудня 2020, 23:50
Поділіться публікацією:

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній висловився про об'єднання ПЦУ з Греко-Католицькою церквою. Він зазначив, що таке об'єднання буде залежати від загального православно-католицького діалогу, а не лише від реалій нашої держави.

Епіфаній прокоментував майбутнє об'єднання ПЦУ з греко-католиками

ФОТО: LIGA.net

"Ми вже неодноразово говорили, що зараз ми маємо хороші стосунки. Ми їх будемо поглиблювати. Але це теж питання майбутнього. Це питання неможливо вирішити зараз", — прокоментував Епіфаній питання ймовірності об'єднання двох церков в єдину помісну церкву.

Митрополит також додав, що таке об'єднання буде залежати від загального православно-католицького діалогу.

"Локально тут в Україні ми це питання вирішити не можемо", — зазначив він.

Слід звернути увагу, що предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній вважає, що суспільство ще не готове святкувати Різдво 25 грудня, саме тому з такою реформою слід почекати. Втім, ПЦУ готове до діалогу на цю тему.

Як повідомляло раніше видання "Коментарі", Епіфаній завоював довіру українців. За даними опитування, яке проводив Центр Разумкова, нинішньому предстоятелю Православної церкви України митрополиту Епіфанію довіряє 44,3% громадян України. Це найвищий показник довіри серед усіх керівників українських церков.

Дослідження проводилося в жовтні 2020 року по всій Україні, крім окупованих територій. Найбільше довіряють предстоятелю жителі Західної України (68,3%), найменше — в Східній (25%). Рівень довіри українців до церкви стоїть на одній сходинці з довірою до Збройних сил і до волонтерських організацій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини