Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Драму про гімнастку з України висунуто на премію "Оскар"
commentss НОВИНИ Всі новини

Драму про гімнастку з України висунуто на премію "Оскар"

Над фільмом про Євромайдан працювали з 2017 року

8 вересня 2021, 14:40
Поділіться публікацією:

Драму про гімнастку з України висунуто на премію "Оскар"

Фільм знімали в трьох країнах, фото з відкритих джерел

Драматична стрічка про українку позмагається за престижну премію у сфері кіномистецтва “Оскар”. Про це повідомляють на сторінці Української кіноакадемії у Facebook.

Відомо, що кінострічку “Ольга” висунуто від Швейцарії як найкращий міжнародний художній фільм. Зйомки драми відбувалися на території різних країн — Франції, України, Швейцарії. Над створенням фільму з 2017 року працювали громадяни цих країн.

Знімали драму "Ольга" французькі режисери Елі Грапп та Рафаель Десплєшан. Головну роль у фільмі про Революцію Гідності зіграла українка Анастасія Будяшкіна. Для спортсменки Анастасії, що родом із Луганська, ця роль стала дебютом у кіноіндустрії.

Сюжет про події 2013 року в Україні, початок Євромайдану, який спостерігає із-за кордону 15-річна українська гімнастка Ольга. Дівчина стоїть перед дилемою: тренуватися у Швейцарії до чемпіонату Європи й Олімпійських ігор або повернутися додому. Мати головної героїні — журналіст.

У зйомках драми взяла участь кінокомпанія PRONTO FILM та її продюсери Максим Асадчий і Сашко Чубко. 

Драма здобула визначну нагороду у 2021 році — Prix SACD за найкращий сценарій 60-го Каннського тижня критики.

В Україні драма вийде у кінотеатрах в лютому 2022 року.

Як повідомляв портал "Коментарі", дві українські режисерки отримали нагороди на баварському кінофестивалі у номінаціях "Fünf Seen Filmpreis 2021" та "Perspektive Junges Kino 2021". Відзнаки отримав від імені українок генеральний консул України в Мюнхені Юрій Ярмілко. Сприяли участі режисерок у фестивалі Генеральне консульство України в Мюнхені та Український Інститут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини