Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Які українські стрічки перемогли на баварському кінофестивалі
commentss НОВИНИ Всі новини

Які українські стрічки перемогли на баварському кінофестивалі

Дві стрічки перемогли у номінаціях кінофестивалю "5 озер"

3 вересня 2021, 17:10
Поділіться публікацією:








Міжнародний баварський кінофестиваль пройшов успішно для українських кінорежисерів. Двоє українських режисерок отримали нагороди за свої роботи та визнання іноземних поціновувачів мистецтва. Про це повідомляють на сторінці консульства України у Німеччині в Facebook.

Які українські стрічки перемогли на баварському кінофестивалі

Зйомки фільму "Погані дороги", фото з відкритих джерел

Фільм Наталі Ворожбит "Погані дороги" став кращим у номінації "Perspektive Junges Kino 2021"(Перспективне молоде кіно). Режисерка фільму "Стоп-земля", Катерина Горностай, перемогла у номінації "Fünf Seen Filmpreis 2021" (Кінопремія "П’ять озер" 2021 року).

Відзнаки отримав від імені українок генеральний консул України в Мюнхені Юрій Ярмілко. Сприяли участі режисерок у фестивалі Генеральне консульство України в Мюнхені та Український Інститут.

Стрічка "Стоп-Земля" раніше отримала нагороду "Кришталевий ведмідь" у номінації "Найкращий художній фільм" на 71-му Берлінському міжнародному кінофестивалі й три нагороди на 12-му Одеському міжнародному кінофестивалі.

Сюжет стрічки про 16-річну Машу з київської школи, де у дітей напружені шкільні будні. У дівчини є двоє друзів в класі, а ще вона закохана в однокласника.

"Погані дороги" Наталії Ворожбит — це її екранізована п'єса, яка написана у 2017 році. Сюжет побудований на основі історій реальних людей, що знаходилися на Донбасі, коли там почалися бойові дії та постійні обстріли мирного населення.

Як писав портал "Коментарі", деякі голлівудські зірки потрапили в Книгу рекордів Гіннесса. Серед номінацій — розмір зарплатні та кількість лайків у соціальних мережах.

Ми також писали про дивні фобії голлівудських зірок. Серед яких фобії метеликів, клоунів, акул, жувальних гумок, прослуховувань.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини