Головна Новини Суспільство мистецтво і культура До Дня Незалежності України "Довженко-Цетнтр" відреставував фільм "Земля"
commentss НОВИНИ Всі новини

До Дня Незалежності України "Довженко-Цетнтр" відреставував фільм "Земля"

"Довженко-Центр" показав відреставрований фільм Олександра Довженка "Земля" з музичним супроводом від "ДахаБраха"

24 серпня 2022, 14:07
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Найбільший український архів фільмів "Довженко-Центр" спільно з Takflix презентували до Дня Незалежності України стрічку "Земля". Ця постановка була знята в 1930 році Олександром Довженком. 

До Дня Незалежності України "Довженко-Цетнтр" відреставував фільм "Земля"

Фільм Земля Олександра Довженко

"Довженко-Центр" представив німий фільм "Земля" у новій відреставрованій версії з музичним супроводом від українського етногурту "ДахаБраха". За словами авторів ідея залучити гурт "ДахаБраха" полягала в тому, щоби змістити акценти фільму на більш гуманістичні, а не ідеологічні.


Фільм "Земля" за свої 92 роки існування отримав безліч нагород та похвал. Так у 1958 році на виставці у Бельгії фільм потрапив до 12 кращих фільмів усіх часів та народів. А у 2015 ЮНЕСКО включило стрічку "Земля" до п’ятірки найвидатніших фільмів. Також фільм займає 2 сходинку у списку 100 найкращих фільмів України.

Саме тому ініціатори з "Довженко-Центру" вирішив відреставрувати фільм "Земля" до Дня Незалежності України. 

Нагадаємо, що Міністерство культури на чолі з Олександром Ткаченком пропонує реорганізувати "Довженко-Центр". Такий крок викликав бурхливу реакцію в українському культурному просторі, адже більшість діячів впевнені, що таким рішенням Олександр Ткаченко збирається ліквідувати установу, яка є найбільшим архівом фільмів в Україні.

Також на порталі "Коментарі" ви можете ознайомитись з тим, як росіяни крадуть музику в українців. Російські співаки переклали та заспівали найвідоміші українські хіти російською мовою. У цей список потрапили такі українські гурти та виконавці як Океан Ельзи, KAZKA, Бумбокс, Софія Ротару, Go_A, Скрябін та інші.

Також пропонуємо вам добірку ТОП 5 фільмів до Дня Незалежності України.

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини