Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Цінні артефакти, які були знищені через дурість
commentss НОВИНИ Всі новини

Цінні артефакти, які були знищені через дурість

Стародавні реліквії можуть потрапити в руки недобросовісних громадян

4 квітня 2021, 23:25
Поділіться публікацією:

Коли вченим вдається знайти будь-яку реліквію, то вони буквально пилинки з неї здувають, тому що усвідомлюють, наскільки ця річ цінна та унікальна. Але не всі люди так дбайливо ставляться до стародавніх пам'ятників культури, тому не дивно, що багато з них були знищені через банальну дурість і неуцтво.

Цінні артефакти, які були знищені через дурість

Які важливі артефакти знищили по дурості (фото з відкритих джерел)

Піраміда майя

У 2013 році в Белізі — невеликій державі в Центральній Америці, розташованій між Мексикою та Гватемалою, розгорівся скандал через знесення храму майя, зведеного близько 2 тисяч років тому. Бульдозери місцевої будівельної компанії почали руйнувати піраміду, щоб використовувати отриманий з неї камінь для будівництва дороги. І коли інформація просочилася в ЗМІ, половина монумента була зруйнована. Вандалізм зупинили, але древній пам'ятник культури сильно постраждав.

Цінні артефакти, які були знищені через дурість - фото 2

Наскальні малюнки

У каньйоні Грейпвайн були виявлені наскальні малюнки, які представляють велику важливість, по словах учених. Але одного разу в цій місцевості чоловік вирішив постріляти з пейнтбольної рушниці й в якості мішеней він використовував не дерева, а стародавні зображення людей на скелях. Порушника затримали й виписали йому штраф, але стерти фарбу з наскальних малюнків без їх пошкодження не вдалося.

Цінні артефакти, які були знищені через дурість - фото 3

Вал Оффи

Це земляне укріплення на кордоні між Англією та Уельсом, насипане в VIII столітті для поділу королівств Мерсі й Поуїса. Вал Оффи включений в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, але у 2013 році місцевий житель зруйнував значну частину валу бульдозером і був заарештований.

Цінні артефакти, які були знищені через дурість - фото 4

Стародавні гробниці в Китаї

У місті Гуанчжоу, розташованому на півдні Китаю, археологи під час розкопок знайшли кілька древніх гробниць. Але вони були повністю знищені, оскільки на тому місці збиралися будувати магазин IKEA і провели розчистку.

Цінні артефакти, які були знищені через дурість - фото 5

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Ізраїлі знайдена монета часів Ісуса Христа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини