Головна Новини Суспільство Наука та освіта В Ізраїлі знайдена монета часів Ісуса Христа (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ізраїлі знайдена монета часів Ісуса Христа (ФОТО)

Ці монети використовувалися для сплати храмового податку

31 березня 2021, 14:25
Поділіться публікацією:

Археологи в Старому місті Єрусалиму зробили несподіване відкриття: при вивченні коробки з артефактами, яка довгий час припадала пилом у фондах музею "Вежа Давида", вони знайшли цінну монету з давнього міста Тир.

В Ізраїлі знайдена монета часів Ісуса Христа (ФОТО)

В Ізраїлі знайдена цінна монета / фото: wikipedia.org

Дослідники говорять, що такі монети використовували паломники, щоб сплатити храмовий податок, коли прямували в Храм на великі свята.

Відомо, що коробку, в якій зберігалася цінна знахідка, розкопали ще в 1980-х роках, але потім вона була загублена і знову виявлена цієї весни в рамках консерваційного проекту. Срібна монета називається "тирский шекель" і використовувалася в період Другого Храму (їх карбували зі 126 г до н. е. до початку Великого повстання в 66 р. н.е.).

В Ізраїлі знайдена монета часів Ісуса Христа (ФОТО) - фото 2

Тирські шекелі.
Фото: TAL ROGOVSKY

Куратор музею "Вежі Давида" Ейлат Лібер зазначив, що рідкісна монета знаходиться в хорошому стані й в наступному році її зможуть побачити відвідувачі в новій експозиції.
До слова, "Вежа Давида" є давньою цитаделлю, розташованою недалеко від яффський воріт біля входу в Старе місто в Єрусалимі. Експонати музею відображають 4000-літню історію Єрусалиму, від початку його існування, як ханаанского міста, до сучасності.

Нагадаємо, що археологам вдалося виявити на остові Крит древнє святилище, в якому було багато золотих тарілок, прикріплених до ритуального стовпа. Фахівці припускають, що скарби можна віднести до мінойської епохи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що танення льодовиків в Альпах дозволило вченим виявити стародавні предмети, яким, як виявилося, кілька тисяч років. Дослідники натрапили на шнуровані черевики, які збереглися в непоганому стані з третього тисячоліття до нашої ери, а також фігурку з дерева.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини