Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Чому «каракулі» одного з найпопулярніших художників продаються за мільйони доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому «каракулі» одного з найпопулярніших художників продаються за мільйони доларів

Картини цього художника коштують від 2 мільйонів до 70,5 мільйонів

3 листопада 2020, 13:53 comments4723
Поділіться публікацією:

Сай Твомблі відомий всьому світу завдяки вмінню максимально креативно висловлювати свою творчість на полотні. Його манера відрізняється від інших художників тим, що він малює різні лінії, подряпини та написи в хаотичному порядку.

Чому «каракулі» одного з найпопулярніших художників продаються за мільйони доларів

Робота Сая Твомбли. Фото: focus

Відомо, що свій кар'єрний шлях Сай почав ще в 1960-х роках. Тоді він писав на білому полотні олівцем, пастеллю і фарбою. Він вибрав для себе манеру абстрактного експресіонізму, але залишив осторонь універсальні цілі та героїчні претензії, які притаманні цьому напрямку.

У зрілих роботах художника можна побачити написи в стилі графіті, в яких важливо звернути увагу саме на деталі. Варто зазначити, що у своїх картинах Твомблі частенько посилається на неокласичні традиції та середземноморське оточення.

Чому «каракулі» одного з найпопулярніших художників продаються за мільйони доларів - фото 2

Кілька років тому картину американського художника продали на аукціоні за 70,5 мільйона доларів. Більшість експертів дотримуються думки, що в цих "каракулях" ховаються недописані рядки якогось класичного твору.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, художник перетворив логотипи популярних брендів в справжню зброю. Автор використав логотипи McDonald's, Nike і Facebook, зробивши з них справжню зброю, з якою реально потрібно бути дуже обережним, тому що нею можна штрикнути людину в живіт, проломити череп і навіть вибити зуби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини