Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Бойкот сесії ЮНЕСКО: чому понад 40 держав оголосили про таке рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойкот сесії ЮНЕСКО: чому понад 40 держав оголосили про таке рішення

ЮНЕСКО проводитиме в 2022 році сесію Комітету всесвітньої спадщини

8 квітня 2022, 16:57
Поділіться публікацією:

В 2022 році 45-та сесія ЮНЕСКО мала б відбутися на території росії, в Казані. Однак у зв'язку з військовою агресією росії проти України бойкот сесії оголосило 46 країн-учасниць. Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко.

Бойкот сесії ЮНЕСКО: чому понад 40 держав оголосили про таке рішення

фото з відкритих джерел

Ті, хто  виступив проти проведення сесії в росії, написали відкритий лист, в якому описала випадки порушення росією міжнародного гуманітарного права в Україні.

Підтримали Україну та виступили проти росії: Афганістан, Албанія, Андорра, Австралія, Австрія, Канада, Колумбія, Хорватія, Кіпр, Чехія, Данія, Еквадор, Естонія, Фінляндія, Франція, Грузія, Німеччина, Угорщина, Ісландія, Ірландія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Молдова, Монако, Чорногорія, Нідерланди, Нова Зеландія, Нігерія, Північна Македонія, Норвегія, Перу, Польща, Португалія, Республіка Корея, Румунія, Сент-Кітс і Невіс, Сан-Марино, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція, Велика Британія та Північна Ірландія, США.

"Мінкульт неодноразово зверталося до ЮНЕСКО з проханням виключити з організації росію, яка веде повномасштабну війну на території нашої держави. У тому числі, руйнуючи культурну спадщину, що сягає своєю історією в тисячоліття. російська федерація, яка завдає ударів по нашим церквам, музеям, пам'яткам, театрам за будь-яких обставин немає жодного морального права продовжувати називатись учасником організації, мета якої опікуватись культурою", — написав міністр.

Україна пропонує в свою чергу забезпечити проведення 45 сесії Комітету всесвітньої спадщини у Львові.

Як повідомляв портал, етнографічному комплексу на Київському районі потрібна допомога в утриманні тварин. Село, де розташований комплекс було на лінії фронту. Окупанти розграбували все, тварини вижили та привели потомство.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини