Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Ажіотаж з поштовою маркою: в Укрпошті розкрили інформацію про наступні випуски
commentss НОВИНИ Всі новини

Ажіотаж з поштовою маркою: в Укрпошті розкрили інформацію про наступні випуски

Укрпошта готує нові патріотичні марки, які зможуть придбати українці

18 квітня 2022, 15:12
Поділіться публікацією:

Поштова марка з фразою морського піхотинця Романа Грибова "Русскій воєнний корабль, іді … !", ескіз якої обрали голосуванням українці, була надрукована в тиражі один мільйон. На марці зображена робота українського художника Boris Groh. За п'ять днів з початку продажів громадяни розкупили вже 500 тисяч марок. Про це повідомляють в прес-службі "Укрпошти".

Очільник компанії Ігор Смілянський розповів, що в столиці за пару годин розкупили 20 тисяч марок. Звісно, це приємно поштарям, та й марка має свою історичну цінність й є унікальною в обмеженій кількості.

За словами Ігоря Смілянського, дизайнери та художники намалювали вже багато ескізів для наступних тиражів марок. Ідей безліч, серед ескізів є зображення Кремля та Путіна. Також будуть окремі випуски з містами-героями, відомими мемами. Люди самі обрали цей ескіз, говорить Ігор Смілянський, тому попит шалений. На всеукраїнському конкурсі ескізів були представлені роботи понад 500 авторів з України й інших держав.

Наразі ж "Укрпошта" вводить обмеження продажу в одні руки — не більше п'яти листів (30 марок будь-якого номіналу). Марки продають всюди, крім окупованих територій Херсонщини, Криму, Донеччини та Луганщини. Але для них теж є резерв марок.

Ажіотаж з поштовою маркою: в Укрпошті розкрили інформацію про наступні випуски

Марки з російським кораблем, фото Фейсбук / Укрпошта

Всі онлайн-замовлення марок скасовуються, тож слід буде зробити нові на сайті оновленого поштового маркету цього тижня. В магазині продають не більше трьох листів одному клієнту.

Охочі можуть долучитися до благодійного аукціону на Prozorro: bit.ly/auktsion-marka. заявки на участь приймаються до 21 квітня.

Як повідомляв портал "Коментарі", надано інструкцію, як українцям отримати пенсії та соцвиплати через Укрпошту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини