Головна Новини Суспільство події Життя вісьмох дітей та двох дорослих забрали пожежі - чому їх не врятували
commentss НОВИНИ Всі новини

Життя вісьмох дітей та двох дорослих забрали пожежі - чому їх не врятували

ДСНС інформує про дві пожежі, у яких жертви постраждали від чадного газу

18 листопада 2021, 13:23
Поділіться публікацією:

Внаслідок пожеж у сільських будинках Вінниччини та Хмельниччини діти та дорослі задихнулись чадним газом. Про це інформує прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Життя вісьмох дітей та двох дорослих забрали пожежі - чому їх не врятували

Будинок, де відбулась пожежа у Медисівці на Хмельниччині - фото офіційного акаунту ДСНС у Facebook

ДСНС повідомляє про дві надзвичайні ситуації, внаслідок яких стались трагедії. У кожній з них працівники не могли нічим допомогти постраждалим: отруєння чадним газом та іншими продуктами горіння – швидке і непомітне. Якщо концентрація чадного газу у приміщенні  0,5% і людина дихає ним більше 20 хвилин — настає смерть.

Вночі з 16 на 17 листопада 2021 р. пожежників викликали в село Медисівка Теофіпольської територіальної громади Хмельницької області. У приватному секторі загорівся будинок. 

Google-карти показують, що найближчі до села Медисівки пожежно-рятувальні частини знаходяться у Хмельницькому та Старокостянтинові. Орієнтовний час, протягом якого автомобілі пожежників могли дістатись до місця пожежі, складає більше однієї години. 

Власники змогли самостійно погасити полум'я до приїзду рятувального підрозділу. Однак чотирьох дітей віком до шести років врятувати не встигли – вони загинули внаслідок отруєння чадним газом.

Схожа ситуація, але з більшою кількістю жертв відбулась на Вінниччині в ніч з 17 на 18 листопада. Пожежно-рятувальний підрозділ викликали до села Мар'янівки Вінницької області. 

У повідомлення ДСНС не вказано район, де знаходиться село – це могли бути або Хмільницький, або Гайсинський райони. Час, протягом якого туди могли дістатись пожежні машини, складає від однієї до півтора години.

Пожежу рятувальники подолали, але не змогли врятувати шістьох осіб – чотирьох дітей та двох дорослих. Трагедія сталась через отруєння продуктами горіння.

Аналітична довідка ДСНС містить статистику за дев'ять місяців 2021 р. Вказано, що за це час сталось майже 60 тис. пожеж, внаслідок яких загинуло більше тисячі людей, з них – 21 дитина.

Видання "Коментарі" нагадує про пожежу у будинку престарілих у Дніпропетровську, яка сталась нещодавно і забрала життя п'ятьох осіб. Докладніше про надзвичайну ситуацію можна прочитати за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини