Головна Новини Суспільство події Жінка пережила падіння з висоти 10 тис. метрів
commentss НОВИНИ Всі новини

Жінка пережила падіння з висоти 10 тис. метрів

Літак впав з висоти 10 тис. метрів і єдина особа з 28 пасажирів, яка змогла вижити - була 22-річна бортпровідниця.

26 січня 2023, 15:30 comments4328
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

26 січня 1972 року на борту літака югославських авіаліній JAT стався вибух. В наслідок детонації бомби літак розірвало на дві частини. Лише одна людина змогла вижити в цій авіакатастрофі, що відбулась на висоті 10 тис. метрів — бортпровідниця Весна Вулович.

Жінка пережила падіння з висоти 10 тис. метрів

Аварія літака в повітрі. Фото з відкритих джерел

1972 році Вулович мала 22 роки та працювала бортпровідницею на авіалініях югославської компанії JAT. Злощасний рейс 367 зі Стокгольма до Белграда відбувся вдень 26 січня, а на борту перебувало 28 пасажирів. Коли літак пролітав над територією НДР стався вибух, від якого він розламався на дві частини і впав з висоти 10 тис. метрів на території тодішньої Чехословаччини.

Здавалося, що шансів вижити в такій авіакатастрофі немає, проте одна людина вижила — Весна Вулович. 22-річна стюардеса була знайдена та госпіталізована з численними переломами, а останнє що могла згадати — це аеропорт Копенгагена. Така подія принесла Вулович місце в Книзі рекордів Гіннеса, куди вона потрапила в 1980-х роках, за стрибок з парашута з найбільшої висоти.

Справжню причину авіакатастрофи рейсу зі Стокгольма до Белграда досі не вдалось встановити. У 2009 році німецький журналіст Петер Горнунг-Андерсен поставив під сумнів чудо виживання Вулович та заявив, що літак розбився на висоті кількох сотень метрів. Журналіст посилаючись на багаторічні дослідження пише, що дуже ймовірно, що літак JAT був збитий чехословацькими військовими літаками помилково. Щоб приховати це від громадськості, було винайдено "диво" зі стюардесою, яка вижила при падінні з 10 тис. метрів.

Весна Вулович після 27 днів в комі та 16 місяців у лікарні продовжила працювати в авіакомпанії, проте вже на наземній роботі. Жінка померла у 2016 році у віці 66 років.

Жінка пережила падіння з висоти 10 тис. метрів - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в мережу потрапило відео останніх секунд з борту літака, який упав у Непалі.

Також "Коментарі" писали про проблеми російських літаків, через санкції Заходу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини