Головна Новини Суспільство події Жахлива авіакатастрофа у Франції: розбилось два винищувачі
commentss НОВИНИ Всі новини

Жахлива авіакатастрофа у Франції: розбилось два винищувачі

Два французькі винищувачі розбились поблизу гірського хребта. У Франції оголосили пошуково-рятувальну операцію.

14 серпня 2024, 16:50 comments2244
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Два винищувачі Rafale розбились поблизу у районі Вогези — гірського хребта невисоких гір на північному сході Франції. Одного пілота знайшли живим, щодо інших пілотів оголосили рятувально-пошукову операцію.

Жахлива авіакатастрофа у Франції: розбилось два винищувачі

Французький винищувач Rafale. Фото з відкритих джерел

Як вказує французький телеканал France3, катастрофа сталася близько 14:00 під час тренувального польоту. Вказується на два літаки Rafale, дислоковані на авіабазі 113 у Сен-Дізьє, які розбились на території департаменту Мерт і Мозель.

Один з пілотів нібито катапультувався з літака безпосередньо перед падінням — його знайшли при свідомості, але з легкими травмами та доставили до лікарні. За даними французьких служб, пошуки екіпажу другої машини — учня та пілота-інструктора — ще тривають.

"Аварія за участю двох Rafale з ескадрильї "Аквітанія" сталася в Мерт і Мозель. Одного з пілотів знайшли, він у безпеці. Пошуки ще тривають. Дякуємо нашим збройним силам, а також поліції, які були мобілізовані на пошуки та охорону території", — повідомив міністр оборони Франції Себастян Лекорню.

Представники французької армії уточнили, що всі залучені пілоти до катастрофи були французами. За їх даними українські льотчики проходять підготовку у Франції, але на базі Казо і лише на винищувачах Alpha-Jet. Причини аварії винищувачів у Франції залишаються невідомими.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені з'ясували найбезпечніші місця, де потрібно сісти, щоб вижити в літаку під час авіакатастрофи.

Також "Коментарі" писали про жахливий інцидент в Португалії, де під час авіашоу зіткнулись два літаки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини