Головна Новини Суспільство події Засідання в "справі Порошенка": що відбувається біля апеляційного суду
commentss НОВИНИ Всі новини

Засідання в "справі Порошенка": що відбувається біля апеляційного суду

До будівлі Київського апеляційного суду звезли автозаки та Нацгвардію. Там відбудеться розгляд апеляції прокурорів в справі Порошенка

28 січня 2022, 10:20
Поділіться публікацією:

28 січня в Київському апеляційному суді відбудеться судове засідання для розгляду апеляції щодо зміни запобіжного заходу п'ятому президенту, народному депутату Петру Порошенку. Прихильники політика планували провести під стінами суду мирну акцію, однак людей туди не пропускають правоохоронці. Про це написала Ірина Геращенко в Facebook.

Засідання в "справі Порошенка": що відбувається біля апеляційного суду

Поліція під апеляційним судом, фото з Facebook/Ірина Геращенко

За словами народної депутатки, партія Європейська Солідарність 26 січня подала Київської міської ради "всі необхідні заявки на проведення мирної акції". Також було проведено роботу із поліцією діалогу, повідомлено про кількість учасників акції.

Однак зранку депутатів від ЄС та учасників акції не підпустили до місця проведення зібрання.

"Сьогодні зранку наших депутатів і прихильників зустріли кордони поліції, перекриті входи до суду. КамАЗи з Нацгвардією в повній амуніції, зі зброєю, і автозаки. Наша машина з озвучкою заблокована, людей не пускають на раніше узгоджене місце проведення акції", — написала Геращенко.

На своїй сторінці політикиня звернулася публічно до керівництва Нацполіції і Міністерства внутрішніх справ та повідомила, що прихильники Порошенка вимагають від влади дотримання законності й права українців на протест і на мирні зібрання.

Нагадаємо, що Печерський суд призначив Порошенко запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання та зобов'язав здати паспорти для виїзду за кордон.

Як повідомляв портал "Коментарі", Венедиктова пообіцяла оскаржити рішення суду щодо обрання запобіжного заходу для Петра Порошенка. В промові Ірина Венедиктова зазначила, що позиція генерального прокурора така: народному депутату, п'ятому президенту повідомлено про підозру в державній зраді і сприянні діяльності терористичних організацій в спосіб, визначений законом, а "всі інші маніпуляції — це маячня".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини