Головна Новини Суспільство події Венедиктова пообіцяла оскаржити рішення суду в справі Порошенка
commentss НОВИНИ Всі новини

Венедиктова пообіцяла оскаржити рішення суду в справі Порошенка

Рішення суду про обрання міри запобіжного заходу Порошенку оскаржуватиме Офіс генпрокурора

20 січня 2022, 08:49
Поділіться публікацією:








Генеральний прокурор Ірина Венедиктова записала звернення на YouTube-каналі Офісу Генерального прокурора щодо рішення суду про запобіжний захід для Порошенка.

Венедиктова пообіцяла оскаржити рішення суду в справі Порошенка

Ірина Венедиктова, генеральний прокурор, фото з відкритих джерел

"Наголошую на тому, що фабула справи однакова для чотирьох підозрюваних, вони співучасники. Прокурори щодо всіх фігурантів йшли з однаковим запобіжним заходом — тримання під вартою або 1 млрд застави. Тому ми виходимо з того, що перед законом рівні всі. Безперечно, як і з іншими фігурантами ми підемо з апеляційним оскарженням запобіжного заходу. Україні потрібна справедливість. Давайте шукати її в судах, не політизуючи ці процеси", — повідомила генеральний прокурор.

За її словами, підозру підписав заступник генерального прокурора, бо він координував діяльність органів досудового слідства в цьому провадженні з самого початку і був знайомий з усіма матеріалами справи. Також генпрокурор наголосила, що у слідства були вагомі підстави не зволікати з повідомленням про підозру Петру Порошенку.

В промові Ірина Венедиктова зазначила, що позиція генерального прокурора така: народному депутату, п'ятому президенту повідомлено про підозру в державній зраді і сприянні діяльності терористичних організацій в спосіб, визначений законом, а "всі інші маніпуляції — це маячня".

Крім того, вона додала, що рішення суду щодо обрання запобіжного заходу означає, що "суд підтвердив законність та обгрунтованість цієї підозри, порядок її повідомлення, а також наявність ризиків, для запобігання яким прокуратура йшла з обранням запобіжного заходу".

Як повідомляв портал "Коментарі", суд призначив Порошенко запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання та зобов'язав здати паспорти для виїзду за кордон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини