Головна Новини Суспільство події Зашили голкою рот: біля американського кордону десятки людей влаштували кривавий протест (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Зашили голкою рот: біля американського кордону десятки людей влаштували кривавий протест (ФОТО)

Мігранти зашили собі роти, шукаючи прохід від Мексики до США

16 лютого 2022, 17:40
Поділіться публікацією:

Десяток мігрантів без документів на південному кордоні Мексики зашили собі рот у вівторок, 15 лютого, намагаючись переконати імміграційну владу країни надати їм пропуск до кордону США. Про це повідомляє Reuters.

Зашили голкою рот: біля американського кордону десятки людей влаштували кривавий протест (ФОТО)

Мігранти зашивають собі рот - Reuters

Мігранти, в основному жителі Центральної та Південної Америки, допомагали одне одному зашити губи за допомогою голок і пластикових ниток, залишаючи невеликий простір для вживання рідини і використовували спирт, щоб витерти краплі крові зі швів, показують зображення Reuters.

"Мігранти зашивають губи на знак протесту. Ми сподіваємося, що Національний інститут міграції зможе побачити, що вони кровоточать, що вони люди", – сказав активіст демонстрації Ірінео Мухіка. 

Міграційне агентство Мексики (INM) заявило у публічній заяві, що "викликає занепокоєння те, що ці заходи були здійснені за згодою та підтримкою тих, хто називає себе їхніми представниками, з наміром тиснути на владу".

Деякі з них несли своїх дітей, коли вони влаштували драматичний протест у Тапачулі, прикордонному з Гватемалою місті, яке вже кілька місяців переповнене тисячами мігрантів, які чекають документів, щоб мати можливість вільно перетнути країну.

"Я роблю це для своєї дочки. Вона нічого не їла за останні кілька годин, і я не бачу рішення... від влади", — сказав венесуелець Йоргеліс Рівера. 

Агентство повідомило, що продовжує розглядати випадки, додавши, що пріоритет надається тим, хто становить уразливі групи, таким як діти, підлітки, вагітні жінки, жертви злочинів, люди з обмеженими можливостями та літні люди.

"Ми тут як ув'язнені", — сказав Рівера, додавши, що вже більше місяця чекає відповіді від міграційного агентства Мексики.

Установа повідомила, що щодня приймає більше сотні заявників у свої офіси в південному місті.

Як повідомляли раніше "Коментарі", майже 5000 мігрантів із дітьми загинули в морі, намагаючись дістатися Іспанії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини