Головна Новини Суспільство події Майже 5000 мігрантів із дітьми загинули в морі, намагаючись дістатися Іспанії
commentss НОВИНИ Всі новини

Майже 5000 мігрантів із дітьми загинули в морі, намагаючись дістатися Іспанії

4400 мігрантів загинули в морі, прямуючи до Іспанії в 2021 році, що вдвічі більше, ніж в минулому році

4 січня 2022, 11:12
Поділіться публікацією:

Понад 4400 мігрантів, у тому числі щонайменше 205 дітей, загинули в морі, намагаючись дістатися Іспанії в 2021 році - це майже вдвічі більше, ніж у минулому році. Таку заяву зробила в понеділок, 3 січня, група моніторингу. Про це повідомляє Reuters.

Майже 5000 мігрантів із дітьми загинули в морі, намагаючись дістатися Іспанії

Мігранти чекають висадки з судна іспанської берегової охорони в порту Аргінегін на острові Гран-Канарія - фото з відкритих джерел

Група Walking Borders звинувачує у сплеску смертності дедалі більш небезпечні маршрути, неповноцінні човни та страх капітанів деяких суден, які допомагають мігрантам у морі. Згідно з офіційною статистикою Іспанії, минулого року 39 000 мігрантів без документів успішно дісталися Іспанії морським або наземним шляхом, що відповідає показнику попереднього року.

Walking Borders повідомила, що станом на 20 грудня понад 90% зниклих безвісти або загиблих загинули на 124 кораблях на шляху до Канарських островів Іспанії в Атлантичному океані. З 2020 року острови біля берегів Африки стали основним пунктом призначення мігрантів. 

Хелена Малено, засновниця Walking Borders, повідомила Reuters, що група зібрала дані з гарячих ліній, створених для мігрантів на суднах, які потрапили в біду, щоб викликати допомогу, а також від членів сімей, які шукали інформацію про зниклих родичів.

Група досліджує долю кожного човна. Вважається, що ті, хто пропав безвісти в морі щонайменше протягом місяця, померли. 

Міжнародна організація з міграції (МОМ) нарахувала 955 людей, які загинули або зникли безвісти в 2021 році, намагаючись дістатися до Канарських островів до 22 грудня, що є найвищим показником, який вона задокументувала з 2014 року.

МОМ отримує свої дані з офіційних записів, звітів ЗМІ та інших груп, включаючи Walking Borders, але каже, що її цифри консервативні, а реальні жертви, ймовірно, вищі.

Іспанія не веде даних про людей, які загинули, намагаючись дістатися її берегів, і представник МВС відмовився коментувати останні дані.

Як повідомляли раніше "Коментарі", поліція викрила акаунти, що закликають мігрантів їхати до ЄС через Білорусь.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини