Головна Новини Суспільство події Як запорізькі митники налагодили схему на 42 мільйони, порушуючи правила
commentss НОВИНИ Всі новини

Як запорізькі митники налагодили схему на 42 мільйони, порушуючи правила

Тільки по одному факту "службової недбалості" державний бюджет недоотримав 42 млн грн

28 вересня 2021, 18:00
Поділіться публікацією:

Чиновники Запорізької митниці організували схему на мільйони гривень. Служба безпеки України викрила схему зловживань, в результаті якої державі завдали багатомільйонних збитків. Митники спеціально порушували процедури адміністративних стягнень, про це повідомили в Службі безпеки України (СБУ).

Як запорізькі митники налагодили схему на 42 мільйони, порушуючи правила

СБУ викрила схему. Фото СБУ

За попередньою інформацією співробітників СБУ, злочинну схему чиновники почали реалізовувати ще у 2019 році. Її суть була у співпраці з недобросовісними підприємцями, які порушували правила митного оформлення вантажів.

"Всього по одному зі встановлених фактів через службову "недбалість" митників державний бюджет України недоотримав майже 42 мільйони гривень. Це сталося через те, що працівник митниці не виконав своїх обов'язків належним чином і не передав у встановлений термін матеріали про адміністративне правопорушення в суду. Адміністративне провадження закрили на підставі закінчення строків накладення стягнення", — йдеться у повідомленні.

Поки одному з митників повідомили про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу.

Слідчі перевіряють документи з метою притягнення до відповідальності всіх причетних до схеми посадових осіб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що цілий арсенал зі зброєю виявили співробітники Служби безпеки України під час антитерористичних навчань на кордоні з Білоруссю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини