Головна Новини Суспільство події На кордоні з Білоруссю СБУ виявила сховище зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

На кордоні з Білоруссю СБУ виявила сховище зброї

Арсенал виявили поблизу селища Бутове на Рівненщині під час антитерористичних навчань

14 вересня 2021, 15:51
Поділіться публікацією:

Цілий арсенал зі зброєю виявили співробітники Служби безпеки України під час антитерористичних навчань на кордоні з Білоруссю, повідомляє пресслужба відомста. 

На кордоні з Білоруссю СБУ виявила сховище зброї

Арсенал зброї, фото СБУ

Неподалік від селища Бутове на Рівненщині спецпризначенці знайшли  дві реактивні протитанкові гранати РПГ-26, вісім ручних гранат РДГ-5 із запалами до них, п'ять кілограмів вибухової речовини, два магазини до АК-74 та 170 патронів.  Все це виявили у ході відпрацювання прикордонної смуги держкордону України. Всі вилучені засоби спецпризначенці направили на експертизу.

"Тривають слідчі дії для перевірки інформації щодо джерел походження вказаних засобів ураження, осіб, причетних до облаштування схованки, та мети використання. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України", — повідомляє пресслужба СБУ.

У вилученні зброї працівникам СБУ допомогли представники Нацполіції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про обшуки на кількох митних постах Рівненщини. В.о. керівника Рівненської митниці Держмитслужби Іван Іванов пояснив, що у правоохоронців є ухвала суду про доступ до документів. Крім того, він уточнив, що слідчі дії тривали на митних постах "Дубно" та "Рівне".

Також раніше було відомо, що Служба безпеки України розкрила схему продажів дітей за кордон. Правопорушники допомагали іноземним громадянам в створенні фіктивних шлюбів з українками. Згодом "свої" медичні працівники вказували в документах "безпліддя" дружини. А це своєю чергою було підставою для використання допоміжних репродуктивних технологій. Після цього вівся пошук жінки для сурогатного материнства. Як тільки народжувався дитина, фіктивний шлюб розривався та іноземець формально отримував право на вивезення новонародженого за межі України.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини